Napeto u Budvi – povređen mladić, građani uzvikivali „nećemo mafiju“

Na službenom ulazu u zgradu Opštine Budva policija je primenila silu i jedan mladić je povređen. To je izazvalo revolt okupljenih koji su uzvikivali „nećemo mafiju“

Na službenom ulazu u zgradu Opštine Budva i dalje napeta situacija, a u jednom trenutku, kako pišu Vijesti, bačena je i kamenica u pravcu policije, nakon čega su funkcioneri koji se nalaze između kordona policije i građana upozorili da nema napada na policiju. Povređena jedna osoba.

Na službenom ulazu u zgradu Opštine Budva policija je primenila silu i jedan mladić je povređen. To je izazvalo revolt okupljenih koji su uzvikivali „nećemo mafiju“, javljaju Vijesti.

Predsednik Skupštine opštine Krsto Radović je upozorio da se ne sme dozvoliti provociranje masa, „jer je to cilj onih koji su unutar zgrade“. Pozvao je građane da se svakodnevno okupljaju i onemogućavaju aktuelnom rukovodstvu da rade, ali i apelovao na sve da ne napadaju policiju.

„Oni (službenici policije) su pušteni u blato i nijesu krivi. U zgradi je ološ i mafija“, rekao je Radović, poručujući da će biti istrajni.

Veliki broj građana je došao ispred zgrade Doma zdravlja gde se trenutno nalazi povređeni mladić, pišu Vijesti. Tenzije u budvanskoj opštini zbog svojevrsnog „dvovlašća“ su nastavljene jutros, kada je privatno obezbeđenje, za koje se ne zna ko ga je angažovao, izguralo smenjenog gradonačelnika Marka Carevića, a ulazak u zgradu nije dozvoljen ni Krstu Radoviću.

On je, kako je to i najavio jutros krenuo na posao, ali su ga službenici privatnog obezbeđenja u tome sprečili, javljaju Vijesti. Carević je zajedno sa šefom kabineta Nikolom Jovanovićem izguran iz zgrade Opštine kao i kamerman Televizije Vijesti.

Šef Kabineta predsednika Opštine Budva Nikola Jovanović pozvao je građane da budu ispred zgrade Opštine koliko god to bude trebalo i poručio je da neće odstupiti ni makac.

Odbornik Demokrata u SO Budva Dragan Krapović, kome policija nije dala da uđe u zgradu, podenio je prijavu protiv osoba iz privatnog obezbeđenja koje su ga sprečile da uđe na svoje radno mesto, prenose Vijesti. Kako je rekao, u Budvi se uvodi neka vrsta vanrednog stanja.

ULAZ OMOGUĆITI SAMO ONIMA NA SPISKU 
Vršilac dužnosti predsednika Opštine Budva Vladimir Bulatović zatražio je od angažovanog obezbeđenja da spreči ulazak svih osoba, osim onih koji su navedeni na posebnom spisku, s obzirom na, kako je naveo, „dopise Specijalnog državnog tužilaštva i potrebe izuzimanja dokumentacije po tri različita predmeta, kao i najavljena protestna okupljana, te nasilne upade u prostorije Opštine Budva proteklih dana“.

„Nakon dolaska na posao, isti su dužni da dostave spisak zaposlenih u svojim organizacionim jedinicama, koji će biti prosleđen službi obezbeđenja“, naveo je Bulatović u dopisu.

Smenjenim čelnicima Opštine Marku Careviću i Krstu Radoviću, kako se navodi, ulazak u zgradu nije odobren.

„Napominjem da zbog specifičnosti situacije nije dozvoljen ulaz u prostorije skupštinske službe do daljeg ni odbornicima ni poslanicima, bez obzira na političku pripadnost i način na koji se legitimišu“, naveo je Bulatović.

Dodao je da će prostorije građanskog biroa biti otvorene za stanovnike Budve čim se steknu uslovi za njihovo bezbedno korišćenje.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor Vijesti/RTCG/RTS, 24. jun 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u