Nova hapšenja u slučaju „Jovanjica“, privedeni pripadnici državnih organa

Svim uhapšenim osobama određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal

U nastavku istrage privrednog društva „Jovanjica“ uhapšeno još sedam osoba, osma je u pritvoru, a deveta u bekstvu.

Uhapšeno je pet pripadnika državnih organa A. T. i B. R., R. B., M. K. i Z. B. kao i M. T. i S. M., saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

„Navedena lica privedena su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava“, saopštio je TOK.

Članovi ove organizovane kriminalne grupe su, kako se navodi, u periodu od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršila navedena krivičina dela po nalogu organizatora P. K. koji se već nalazi u pritvoru.

Pretresanje je u toku.

Svim uhapšenim osobama određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Akcija je sprovedena u zajedničkoj saradnji Bezbednosno-informativne agencije, Ministarstva unutrašnjih poslova, SUK i SBPOK.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor RTS, 01. jul 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u