63. padobranska brigada

Ministarstvo odbrane: Zlonamerna laž da je 63. padobranska odbila naređenje

U saopštenju Ministarstva odbrane se navodi da 63. padobranska brigada nije namenjena za borbu sa demonstrantima i nije nikada dobila naređenje za bilo šta slično

Povodom zlonamerne i lažne vesti koju je izrekao Dejan Pavlović, predsednik jednog od nereprezentativnih sindikata u Vojsci Srbije, a koju su preneli pojedini mediji, Ministarstvo odbrane obaveštava javnost da se sve jedinice Vojske Srbije pa i 63. padobranska brigada upotrebljavaju samo u skladu sa Ustavom i Zakonom o Vojsci Srbije.

U saopštenju Ministarstva odbrane se navodi da 63. padobranska brigada nije namenjena za borbu sa nasilnim demonstrantima i nije nikada dobila naređenje za bilo šta slično.

„Nadležni organi Vojne policije pozvaće na saslušanje Dejana Pavlovića da kao pripadnik Vojske Srbije da obaveštenje na okolnosti date izjave medijima kojom je plasirao laži o Vojsci Srbije. Pozivamo medije da ne objavljuju ovakve lažne vesti i da budu svesni da su odgovorni za posledice koje mogu da nastupe zbog lažnih vesti koje objavljuju i kojima uznemiravaju javnost”, navodi se u saopštenju.

Kako su prethodno preneli mediji, Dejan Pavlović, predsednik sindikata „Sloga” zaposlenih u Ministrarstvu odbrane i Vojsci Srbije „potvrdio je za portal nova.rs da je 63. padobranska brigada Vojske Srbije sinoć odbila da bude angažovana na suzbijanju demonstracija”.

„Pripadnici Žandarmerije otišli su za Beograd i tada je zatražena asistencija VS, ali su to pripadnici 63. padobranske brigade odbili”, izjavio je Pavlović.

 

Naslovna fotografija: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

 

Izvor Politika, 09. jul 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u