Vladika Grigorije: Novinarki Danasa sam rekao da nemam komentar, nisam dao novu izjavu

U obraćanju javnosti na Jutjubu vladika Grigorije tvrdi da nije davao nikakvu novu izjavu na temu davanja novaca za gradnju hramova

Nakon plasiranja lažne vesti u listu Danas u kojoj se navodi da je ovaj list zatražio komentar od episkopa diseldorfskog i potom naveo Grigorijevu navodnu izjavu, oglasio se vladika Grigorije koji je demantovao pisanje ovog antisrpskog lista.

Vladika Grigorije je demantovao pisanje lista Danas čime je potvrdio od ranije poznat stav Sinoda da se radi o anticrkvenom i antisrpskom mediju. Vladika je posebno naglasio da on nikako ne može biti neko ko je protiv gradnje hrama Svetog Save ili bilo koje crkve. Grigorije je bio izričit i naglasio da uopšte nije davao izjavu na tu temu.

U obraćanju javnosti na Jutjubu vladika Grigorije tvrdi da nije davao nikakvu novu izjavu na temu davanja novaca za gradnju hramova.

 

– Poštovani narode, poziv da se ulaže u škole i bolnice uputio sam 2013. još dok sam bio episkop u Hercegovini. Uopšte nisam davao novu izjavu na tu temu – rekao je vladika Grigorije.

Opozicioni mediji poslednjih meseci uporno recikliraju nekadašnje izjave vladike Grigorija aktuelizujući ih u novom političkom kontekstu, te na taj način pokušavaju da uvuku vladiku u političke sukobe koji ne priliče crkvenim velikodostojnicima.

Manipulišući starom izjavom vladike Grigorija, koja je rečena u sasvim drugom kontekstu, list Danas se pozicionirao kao otvoreni fejk njuz. Lažne vesti kojima se služi anticrkveni i antisrpski list Danas su u službi produbljivanja razdora i nanošenja štete SPC i srpskom društvu u celini.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor Vidovdan, 08. jul 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u