Tončev kritikovao SNS, Dačić najavio čistku u SPS-u

Dačić je najoštrije osudio izjavu potpredsednika Novice Tončeva o blokadi puta na jugu Srbije, ističući da je takva izjava direktno suprotna politici SPS-a

Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije isključila je iz stranke dvojicu članova iz Inđije koji su učestvovali na protestima ispred Narodne skupštine, a Petar Škundrić je razrešen dužnosti savetnika u Vladi Srbije, saopštio je danas predsednik SPS-a i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

„Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije isključila je iz stranke danas dvojicu članova iz Inđije koji su učestvovali na rušilačkim demonstracijama ispred Narodne skupštine, zbog postupanja suprotnog od politike partije i narušavanja ugleda SPS-a“, naveo je Dačić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

On je ponovio da će svako ko podržava ili učestvuje u nasilju, a povezan je na bilo koji način sa SPS-om, biti smenjen i isključen iz SPS-a.

Dodao je da će se o odgovornosti Gorana Trivana zbog napada njegovog savetnika na predsednika Vučića raspravljati na sednici Predsedništva.

Dačić je najoštrije osudio izjavu potpredsednika Novice Tončeva o blokadi puta na jugu Srbije, ističući da je takva izjava direktno suprotna politici SPS-a.

„SPS najoštrije osuđuje svaku nasilje, napad na institucije i blokadu saobraćajnica, a posebno napad na predsednika Vučića. Svako ko se ponaša suprotno politici SPS-a, biće sankcionisan“, naveo je Dačić.

 

Izvor Sputnjik, 13. jul 2020.

 

TONČEV: BLOKIRAĆEMO AUTO-PUT BEOGRAD-SKOPLjE
Na sednici SO Surdulica narodni poslanik i potpredsednik SPS Novica Tončev je poručio da će ono što se dešava na ulicama Beograda da se preseli na jug Srbije.

On je rekao da će pet, šest hiljada ljudi blokirati auto-put Beograd-Skoplje ukoliko još neko od direktora državnih institucija iz SPS-a bude smenjen. Kako je rekao, Surdulica je jedina slobodna teritorija u Srbiji, „Užička republika gde jedino nema mraka i straha“.

U Beogradu je krajem prošle nedelje došlo do nasilja na ulicama nakon izlaska demonstranata.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub

 

Izvor B92/NSPM, 13. jul 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u