Igor Ivanović: Zapad je porobio srpsko društvo u svim sferama

U 25. epizodi emisije Dijalog razgovarali smo sa Igorom Ivanovićem, književnikom i publicistom. Emisija je snimljena 18. jula u našem studiju u Beogradu

Šta su pokazali protesti i upad u Skupštinu i da li su imali partiotski ili građanistički karakter? Zašto Srbiji treba više političara, a manje analitičara? Šta treba da uradi srpska opozicija da bi došla u poziciju da parira vladajućoj stranci? Kako je Zapad preko filmova, muzike, hrane i garderobe okupirao srpsko društvo u svim sferama? Da li Srbijom i danas vladaju potomci komunista, šta je uopšte titoizam i zbog čega je on u našem društvu dugo pogrešno doživljavan? Zbog čega je okružni sud u Pančevu Ivanu Ivanoviću, ocu Igora Ivanovića, zabranio da predaje književnost nakon što je napisao knjigu „Crveni kralj”? Da li je tvit Slobodana Georgijeva da Srbija „neće dočekati 6. oktobar dok ne izađe iz 1389. godine” odraz razmišljanja jednog dela naše elite? Zbog čega bez pravilnog razumevanja ravnogorskog pokreta ne možemo shvatiti tok srpske istorije? Kako su kosovski mit i narodna poezija spasili srpski nacionalni identitet u vremenu turskog ropstva? Koje domaće a koje strane knjige i pisce nikako ne treba zaobići u procesu sopstvenog intelektualnog razvoja?

O ovim i drugim temama u 25. epizodi emisije Dijalog razgovarali smo sa Igorom Ivanovićem, književnikom i publicistom. Emisija je snimljena 18. jula u našem studiju u Beogradu.

Za više sličnih sadržaja, pratite naš kanal na Jutjubu i našu Fejsbuk stranicu.

Video
Pratite nas na YouTube-u