Novosti: EU u četvrtak Srbiji uručuje kosovski ultimatum

Đuriću će u Briselu uručiti nacrt sveobuhvatnog sporazuma koji podrazumeva saglasnost Srbije sa članstvom Kosova u Ujedinjenim nacijama

Predstavnici adminsitracije u Briselu u četvrtak će praktično uručiti ultimatum Srbiji – ekskluzivno saznaju „Novosti” iz dobro obaveštenih diplomatskih izvora.

Prema našim informacijama, delegaciji Beograda koja putuje na razgovore sa Miroslavom Lajčakom i predstavnicima prištinskih institucija u sedištu Evropske unije biće uručen nacrt sveobuhvatnog sporazuma koji podrazumeva de fakto priznanje Kosova od strane Srbije i kojim se od naše strane neopozivo zahteva da suštinski prizna jednostano proglašenu nezavisnost lažne države!

Naši sagovornici iz diplomatskih krugova tvrde da Brisel preko specijalnog izaslanika Lajčaka planira da šefu srpskog tima Marku Đuriću preda poverljivi nacrt, sa zahtevom da isti prosledi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

– Ovaj nacrt je EU sačinila bez pregovora sa bilo kojom od strana i zloupotrebljavajući njihovo prisustvo u tehničkom dijalogu. U tekstu se uz zahteva da Srbija prihvati i članstvo Kosova u UN i drugim međunarodnim organizacijama – preneo je dobro obavešten izvor „Novosti”.

 

Foto: AFP/A. Nimani

 

Izvor Večernje novosti, 28. jul 2020. 

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u