Siniša Ljepojević: Duboka država je minirala pregovore sa Prištinom

U 26. epizodi emisije Dijalog razgovarali smo sa Sinišom Ljepojevićem, novinarom i autorom sajta Novi Standard. Emisija je snimljena 27. jula u našem studiju u Beogradu

Kako je i zbog čega američka duboka država preko Specijalnog suda u Hagu minirala pregovore Beograda i Prištine? Da li je sa Grenelom razmatrana polutajna prodaja EPS-a, Telekoma i MTS-a u sklopu kosovskog paketa? Zašto je priča o istorijskom finansijskom paketu dogovorenom u EU zapravo plod propagande i za šta je namenjeno 22 milijarde evra koje će dobiti Hrvatska? Zbog čega je Nemačka jedina država u EU čiji Ustavni sud ima prednost nad odlukama Evropskog saveta? Kako će se koronavirus i američka „kulturna revolucija” odraziti na šanse Donalda Trampa da bude reizabran u novembru? Kako će korona uticati na rivalstvo SAD i Kine s obzirom da se Peking uspešnije izborio sa pandemijom na ekonomskom i na zdravstvenom planu? Zašto će Velika Britanija biti u problemu ako bude stavljena pred izbor između SAD i Kine? Hoće li se crnogorska kriza izazvana spornim verskim zakonom okončati na izborima 30. avgusta?

O ovim i drugim pitanjima u 26. epizodi emisije Dijalog razgovarali smo sa Sinišom Ljepojevićem, novinarom i autorom sajta Novi Standard. Emisija je snimljena 27. jula u našem studiju u Beogradu.

Za više sličnih sadržaja, pratite naš kanal na Jutjubu i našu Fejsbuk stranicu..

Video
Pratite nas na YouTube-u