Milan Brdar: Nacionalizam je imuni sistem svake države

U 28. epizodi emisije Dijalog razgovarali smo sa Milanom Brdarom, univerzitetskim profesorom i nekadašnjim predsednikom Srpskog filozofskog društva

Zašto je pojedincima zasmetalo imenovanje zemunske ulice po Blagoju Jovoviću i da li među intelektualcima u Srbiji postoji hrvatski lobi? Može li u eri nacionalnih država preživeti zemlja koja u potpunosti odbacuje nacionalizam? Da li je multikulturalizam propao projekat? Hoće li Evropa uspeti da preživi migrantsku najezdu ljudi drugačijeg socio-kulturnog profila koji ne žele da budu asimilovani u evropsku kulturu? Da li je za identitetsko lutanje današnje Srbije odgovorna ideja jugoslovenstva ili komunizam? Koje su posledice Francuske, a koje Oktobarske revolucije? Može li se evropska filozofija podeliti na moralističku i realističku? Kad je počela propast srpske kinematografije?

O ovim i brojnim drugim zanimljivim temama u 28. epizodi emisije Dijalog razgovarali smo sa Milanom Brdarom, univerzitetskim profesorom i nekadašnjim predsednikom Srpskog filozofskog društva. Emisija je snimljena 12. jula u našem studiju u Beogradu.

Za više sličnih sadržaja, pratite naš kanal na Jutjubu i našu Fejsbuk stranicu.

Video
Pratite nas na YouTube-u