Radovi kod Visokih Dečana nastavljeni uprkos pozivima za obustavu

„Nastaviću da radim na završetku ovog projekta. Imaću razumevanje za naše institucije ako mi objasne razloge zašto treba prekinuti radove”, naveo je Ramosaj

Radovi na izgradnji puta Dečane – Plav u blizini zaštićene zone manastira Visoki Dečani, nastavljeni su i pored zahteva kosovskog premijera Avdulaha Hotija da budu obustavljeni.

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj rekao je da su radovi nastavljeni juče jer po njegovim rečima, ne utiču na manastir. On je kazao da je 11 kilometara puta već asfaltirano i da je ostalo da se uradi još pet kilometara, preneo je portal telegrafi.com.

„U petak smo razgovarali sa premijerom Hotijem i odlučili da radove obustavimo ali smo ih juče ponovo pokrenuli. Nastaviću da radim na završetku ovog projekta. Imaću razumevanje za naše institucije ako mi objasne razloge zašto treba prekinuti radove”, naveo je Ramosaj.

Premijer Kosova Avdulah Hoti zatražio je ranije da se radovi na putu R 108 obustave, navodeći da deo projekta utiče na zaštićenu zonu manastira Visoki Dečani. U međuvremenu je zabranu tih radova zatražio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je najavio da će tražiti da se na tu temu razgovara na prvom narednom sastanku predstavnika Beograda i Prištine u Briselu, prenosi Tanjug.

 

Naslovna fotografija: Katarina Steljić/Novi Standard

 

Izvor Politika, 18. avgust 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u