Marko Tanasković: Zaboravite rijalitije, satanisti vrebaju decu na internetu

U 32. epizodi emisije Dijalog pričali smo sa Markom Tanaskovićem, književnikom, publicistom, kolumnistom lista Pečat i autorom Novog Standarda.

Da li su danas procesi stvaranja masovne kulture spontani, ili su ipak u većoj meri ideološki i čak politički dirigovani? Da li se kulturni i identitetski ratovi na američkim tehnološkim platformama vode u ravnopravnim uslovima ili postoji perfidna cenzura jednih, odnosno favorizacija drugih sadržaja? Zašto je američka filmska akademija donela pravilo o favorizaciji manjinskih grupa poput crnaca i LGBT zajednice? Kako se deci u osnovnim školama promovišu vrednosti poput narkomanije i promiskuiteta? Da li je seksualizacija dece globalni trend? Kakvu ulogu igraju komičari u kulturnim i političkim ratovima? Zašto se srpski udžbenici istorije štampaju u Hrvatskoj? Kako objasniti rasprostranjeni politički i propagandni angažman srpskih glumaca? Šta je ideologija druga dvojke i zašto se u Srbiji koncept urbanog često pogrešno povezuje sa liberalnom ideologijom? Zašto je 5. oktobar 2000. godine najmračniji datum u modernoj istoriji Srbije? Koliko su predstojeći američki izbori važni za srpski narod, a koliko za svet u celini i zbog čega? Zašto je u Americi sportska industrija više politizovana kao nikad pre?

O ovim i sličnim temama u 32. epizodi emisije Dijalog pričali smo sa Markom Tanaskovićem, književnikom, publicistom, kolumnistom lista Pečat i autorom Novog Standarda. Emisija je snimljena 14. septembra u našem studiju u Beogradu. Za više sličnih sadržaja pretplatite se na naš kanal klikom na OVAJ LINK  i pratite našu Fejsbuk stranicu (facebook.com/novistandard).

Video
Pratite nas na YouTube-u