Novi dokumenti za koje se sumnja da su iz Specijalnog suda stigli do veterana OVK

Organizaciji veterana OVK u dva navrata do sada su stizali paketi sa dokumentima za koje se sumnja da su iz Specijalnog suda. Sada su dostavljeni novi, za 11 dosijea

Potpredsednik Organizacije veterana OVK Nasim Haradinaj istakao je da su im dostavljeni novi dokumenti za 11 dosijea, za koje sumnjaju da potiču iz Specijalnog suda.

Pored Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, na predlozima optužnica Specijalnog suda za procesuiranje zločina pripadnika bivše OVK mogu da se nađu i drugi iz vrha te organizacije, poput Jakupa Krasnićija, Redžepa Seljimija, Azema Sulje, naveo je Nasim Haradinaj.

„Govorimo o sumnjama, o podizanju optužnica, o optužnicama koje mogu da budu podignute. Svaki dokument koji nam dođe od njih mi ćemo objaviti. To je optužnica za Hašima Tačija, Azema Sulju, Jakupa Krasnićija, Redžepa Seljimija. Takođe, pominju se Džavit Haljiti i druge zone“, rekao je Haradinaj.

Prištinski mediji navode da nije moguće proveriti navode o imenima koje pominju veterani bivše OVK i da li su zaista svi optuženi. Organizaciji veterana OVK u dva navrata do sada su stizali paketi sa dokumentima za koje se sumnja da su iz Specijalnog suda.

Prvi paket je stigao početkom septembra i tada su naveli da su dobili 4.000 dosijea, a nedelju dana kasnije stigao je novi paket, nakon čega je predsednik te organizacije Hisni Gucati rekao da u novopristiglim dokumentima postoje izjave svedoka, ali ne i njihova imena.

 

Autor Andrija Igić

 

Naslovna fotografija: Profimedia, AFP

 

Izvor RTS, 22. septembar 2020.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u