Anketa CNN-a: Bajden ima 16 procenata prednosti u odnosu na Trampa

Za Trampa bi, kako pokazuje anketa, glasalo 41 odsto ispitanika, dok Bajden može da računa na podršku 57 odsto Amerikanaca koji će najverovatnije izaći na birališta

Prednost demokratskog kandidata na novembarskim izborima u SAD Džoa Bajdena u odnosu na predsednika Donalda Trampa dostigla je čitavih 16 odsto, pokazuje istraživanje javnog mnjenja koje je objavio Si-En-En.

Istraživanje je obavljeno nedugo nakon što je Tramp objavio da je pozitivan na koronavirus i posle za sada jedine debate dva protivkandidata.

Za Trampa bi, kako pokazuje anketa, glasalo 41 odsto ispitanika, dok Bajden može da računa na podršku 57 odsto Amerikanaca koji će najverovatnije izaći na birališta.

Ipak, ogromna prednost koju Bajden ima mesec dana pre izbora ne znači i da će iz trke za mestom u Beloj kući izaći kao pobednik, jer je razlika među kandidatima znatno manja u državama u kojima će biti odlučeno ko će biti naredni predsednik SAD.

Istraživanje je pokazalo da su reakcija na pandemiju COVID-19, zdravstvena zaštita i rasna nejednakost najviše naškodili popularnosti Donalda Trampa.

Takođe, bezmalo dve trećine ispitanika smatra da bi Bajden lakše ujedinio naciju.

 

Naslovna fotografija: Morry Gash/AP Photo

 

Izvor Si-En-En/RTS, 06. oktobar 2020.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u