Slobodan Reljić: Nikada u istoriji nije postojala ovolika društvena nejednakost

U 35. epizodi emisije Dijalog govorio je dr Slobodan Reljić, sociolog i novinar. Emisija je snimljena 5. oktobra 2020. godine u našem studiju u Beogradu

Kome odgovara širenje priče o opasnosti od virusa i da li postoje određene strukture koje nameću uvođenje nepotrebnih antiepidemijskih mera? Da li i koliko migrantska kriza ugrožava Evropu? Zašto Turci u Nemačkoj odbijaju da se integrišu u nemačko društvo? Da li 20. godina nakon 5. oktobra živimo „bolju budućnost“ koja nam je tada obećana? Zašto je američka agencija za ekonomski razvoj otvorila kancelariju u Srbiji, a pre toga su bili prisutni samo u Africi, Moldaviji i Ukrajini? Da li je nakon Vašingtonskog sporazuma dovedena u pitanje održivost neutralne spoljne politike zvaničnog Beograda, uz nagoveštaj zaokreta ka Vašingtonu? Zašto je Vučić nedavno rekao da smo od kompromisa sa Prištinom dalje nego ikad? Šta se dešava u Crnoj Gori nakon izbora i može li se verovati političkim opcijama koje predvode Dritan Abazović i Aleksa Bečić? Zašto postoje tri američke televizije u Srbiji, a nijedna ruska ili kineska? Kako će Sjedinjene Američke Države razrešiti svoj unutrašnji društveni i politički konflikt? Da li živimo u vremenu najveće društvene nejednakosti u istoriji ljudskog roda? Može li se takva situacija razrešiti bez velikog globalnog konflikta?

O ovim i drugim zanimljivim temama u 35. epizodi emisije Dijalog govorio je dr Slobodan Reljić, sociolog i novinar. Emisija je snimljena 5. oktobra 2020. godine u našem studiju u Beogradu.

Za više sličnih sadržaja pretplatite se na naš kanal klikom na OVAJ LINK i pratite našu Fejsbuk stranicu (facebook.com/novistandard).

 

Izvor Novi Standard

Video
Pratite nas na YouTube-u