Slobodan Antonić: Autošovinizam je opasan, naš glavni front je u Beogradu

U 36. izdanju emisije "Dijalog" govorio je Slobodan Antonić, profesor sociologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu

Zašto je važno posvetiti pažnju ideologiji tzv. druge Srbije i rečima njenih predstavnika? Može li srpsko društvo ostati imuno na decenijsku plansku selekciju i vladavinu takvih kadrova u kulturi, prosveti i medijima? Da li je to u stvari neka vrsta meke okupacije Srbije kojoj je krajnji cilj preumljenje našeg naroda? Šta je kulturni rat? Kakvo je danas stanje u srpskoj kulturi? Zašto je važno da razumemo da se pre vojnih sukoba odigrava bitka u našim dušama i glavama? Zašto su se junskih protesta protiv korone uplašili i Vučić i Zapad? Koliko je i zbog čega SPC važna institucija srpskog naroda, i zašto je meta ostrašćenih napada dela naše kulturne i medijske javnosti? Da li je Crkva pouzdan saveznik u političkoj borbi za sprečavanje zvaničnog Beograda da se direktno ili indirektno saglasi sa otuđenjem Kosova i Metohije? Kako bi srpska država i društvo trebalo da se odnose prema tragičnom iskustvu genocida u NDH? Kakva je uloga intelektualca u današnjem društvu? Kako običan građanin u uslovima medijske kontrole može doći do istinitih informacija?

O ovim i sličnim pitanjima u 36. izdanju emisije „Dijalog“ govorio je Slobodan Antonić, profesor sociologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Emisija je snimljena 12. oktobra u našem studiju u Beogradu.

Za više sličnih sadržaja pretplatite se na naš kanal klikom na OVAJ LINK i pratite našu Fejsbuk stranicu (facebook.com/novistandard).

Video
Pratite nas na YouTube-u