Novo primirje u Nagorno Karabahu, prekršeno nakon nekoliko sati

Jermenija i Azerbejdžan postigli su u subotu novi sporazum o prekidu vatre u nagorno Karabahu, koji je stupio na snagu u ponoć

I pored proglašenja prekida vatre, azerbejdžanska vojska jutros je započela ofanzivu na južnom pravcu linije dodira u Nagorno-Karabahu, saopštila je portparolka jermenskog ministarstva odbrane Šušan Stepanjan.

Prethodno su ministarstva odbrane Azerbejdžana i Jermenije razmenila optužbe za granatiranje i kršenje novog primirja, koje je stupilo na snagu u ponoć po lokalnom vremenu.

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopštilo je da su jermenske oružane snage grubo prekršile novi prekid vatre otvaranjem artiljerijske vatre na azerbejdžanske položaje na liniji dodira u Karabahu.

S druge strane, jermensko ministarstvo odbrane saopštilo je da je Azerbejdžan prekršio prekid vatre, prenosi agencija RIA Novosti.

Jermenija i Azerbejdžan postigli su u subotu novi sporazum o humanitarnom prekidu vatre u nagorno Karabahu, koji je stupio na snagu u ponoć po lokalnom vremenu.

Ministarstvo odbrane regiona Nagorno-Karabah je u nedelju saopštilo da je poginulo još 40 vojnika, čime se ukupan broj nastradalih na toj strani povećao na 673.

 

Naslovna fotografija: REUTERS/Staff

 

Izvor RTS, 18. oktobar 2020. 

 

BONUS VIDEO

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u