Митрополит Амфилохије на Светосимеоновском сабору у Подгорици, 29. фебруар 2020. (Фото: Милош Вујовић/mitropolija.com)

Mitropolit Amfilohije otežano diše, ima bolove u grudima

Mitropolit zasad nije priključen na respirator i koristi i dalje mod neinvazivne ventilacije, što znači da pluća obavljaju normalno svoju funkciju

Prilikom jutrošnjeg kontrolnog pregleda mitropolita Amfilohija primećeno je da malo otežanije diše uz bol u grudnom košu. Odmah su urađene sve analize. Takođe i skener plućne arterije i skener pluća. Snimak je pokazao da je uzrok otežanog disanja i bola pojava vazduha u sredogruđu ili pneumomediostinum, koji se često javlja u situacijama u kojima pacijent ima osetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseoničkoj terapiji duži period, a gotovo je neizbežan kada se radi o starijim pacijentima, saopštili su iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Navode da mitropolit nije priključen na respirator i koristi i dalje mod neinvazivne ventilacije, što znači da pluća obavljaju normalno svoju funkciju.Skener pluća i plućnih arterija je pokazao da nema tromboze a bronhoskopski nalaz da su disajni putevi čisti. Nalaz na srcu je takođe dobar.

Mitropolit Amfilohije se od 6. oktobra nalazi na bolničkom lečenju od bolesti uzrokovane koronavirusom.

– Molimo se Gospodu našem Isusu Hristu, lekaru duša i tela naših da i visokopreosvećenom mitropolitu Amfilohiju i svim bolnima podari brz oporavak, poručuju iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

 

Naslovna fotografija: Miloš Vujović/mitropolija.com

 

Izvor Večernje novosti, 29. oktobar 2020.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u