Slobodan Janković: Terorizam u Francuskoj je proizvod sukoba civilizacija

U 38. izdanju emisije „Dijalog" govorio je Slobodan Janković, naučni saradnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu. Emisija je snimljena 27. oktobra u našem studiju u Beogradu

Zašto teroristi seku glave građanima Francuske i kako bi francusko društvo trebalo da se uhvati ukoštac sa problemom radikalnog islama? Da li je evropsko društvo izgubilo smisao postojanja? Zašto Erdogan ima agresivnu retoriku prema Francuskoj i Evropi i da li će Turska nastaviti sa svojim vojnim avanturama od Libije do Kavkaza? Šta se dešava u Istočnom Mediteranu gde se sukobljavaju Grčka i Turska? Koliko su važni predstojeći američki izbori? Hoće li oni imati globalni ideološki odjek s obzirom da Bajden najavljuje obračun sa vladama Mađarske i Poljske? Kakva je uloga Balkana u sukobima velikih sila? Hoće li na Balkanu u skorije vreme doći do prekrajanja aktuelnih granica. Hoće li uspon Kine i njenog modela državnog ustrojstva dovesti do jačanja kontrole centralnih vlasti nad pravima običnih građana u drugim zemljama sveta?

O ovim i sličnim pitanjima u 38. izdanju emisije „Dijalog“ govorio je dr Slobodan Janković, naučni saradnik Instituta za međunarodnu politiku i privredu. Emisija je snimljena 27. oktobra u našem studiju u Beogradu.

Za više sličnih sadržaja pretplatite se na naš kanal klikom na OVAJ LINK i pratite našu Fejsbuk stranicu (facebook.com/novistandard).

 

Video
Pratite nas na YouTube-u