Novi napad u Francuskoj, ispred crkve upucan pravoslavni sveštenik

Sveštenik je pogođen u stomak dva puta dok je zatvarao crkvu i pomoć mu je pružena na licu mesta zbog rana opasnih po život

Pravoslavni sveštenik ranjen je danas iz vatrenog oružja ispred grčke crkve u Lionu, a napadač je pobegao, rekao je policijski izvor. Sveštenik je pogođen u stomak dva puta dok je zatvarao crkvu i pomoć mu je pružena na licu mesta zbog rana opasnih po život, prenosi Rojters.

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je upozorenje na svom Tviter nalogu da je u Lionu došlo do incidenta i da su snage bezbednosti na mestu događaja.

Incident se dogodio dva dana nakon što je u Nici napadač koji je vikao „Alahu Akbar!” (Bog je najveći) odrubio je glavu ženi i ubio još dvoje ljudi u crkvi, a dve nedelje pošto je nastavniku koji je na času pokazivao karikature proroka Muhameda u predgrađu Pariza odsekao glavu 18-godišnji Čečen, prenosi Tanjug.

Zvaničnici su upozorili da bi se mogli dogoditi i drugi napadi islamističkih militanata. Predsednik Emanuel Makron rasporedio je hiljade vojnika kao zaštitu mestima poput bogomolja i škola.

 

Naslovna fotografija: AP Photo/Laurent Cipriani

 

Izvor Politika, 31. oktobar 2020.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u