Bajden: Idemo ka pobedi, optimističan sam

„Osećamo se dobro u ovom trenutku. Verujemo da smo na putu da dobijemo ove izbore“, rekao je Bajden i dodao da se znalo da će prebrojavanje glasova duže trajati

Dok se glasovi na izborima u SAD prebrojavaju, kandidati Džo Bajden i Donald Tramp izneli su prve utiske o dosadašnjim rezultatima. Bajden poziva na strpljenje i poručuje da je optimističan, dok Tramp optužuje demokrate da pokušavaju da pokradu izbore i uveren je da će osvojiti drugi mandat.

Predsednički kandidat demokrata Džo Bajden obratio se svojim pristalicama iz Vilmingtona u Delaveru. Poručio je da izbori neće biti gotovi dok se svi glasovi ne prebroje i da je optimističan.

„Osećamo se dobro u ovom trenutku. Verujemo da smo na putu da dobijemo ove izbore“, rekao je Bajden i dodao da se znalo da će prebrojavanje glasova duže trajati.

Bajden je istakao da je osvojio Arizonu najverovatnije, da je u igri u Džordžiji.

„Zadovoljni smo stanjem i u Viskonsinu i Mičigenu, a možemo da pobedimo i u Pensilvaniji… Hvala vam na podršci, pobedićemo na ovim izborima“, dodao je Bajden.

Kao što su neki mediji predviđali, ubrzo posle Bajdena, obratio se i republikanski kandidat i aktuelni predsednik Donald Tramp, ali samo na Tviteru.

Predvideo da će pobediti i optužio je demokrate da pokušavaju da pokradu izbore.

„Nikada im to nećemo dozvoliti“, poručio je Tramp i dodao: „Velika pobeda za reizbor!“

Njegov tvit usledio je odmah posle Bajdenogov kratkog obraćanja.

Tviter je Trampov tvit označio kao „potencijalno zavaravajući“. U još jednoj objavi Donald Tramp je rekao da će se uskoro obratiti pristalicama.

 

Naslovna fotografija: Drew Angerer/Getty Images

 

Izvor RTS, 04. novembar 2020.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u