Aleksandar Pavić: Trampa pokušavaju da pokradu, sledi žestoka bitka

U 39. izdanju emisije „Dijalog" govorio je Aleksandar Pavić, politikolog i stručnjak za unutrašnju i spoljnu politiku SAD. Emisija je snimljena 4. novembra u našem studiju u Beogradu

Da li je Amerika pred građanskim ratom i šta se trenutno dešava u toj državi? Ko ima veću šansu da pobedi na izborima, Donald Tramp ili Džozef Bajden? Da li će se Amerika trajno promeniti u slučaju Bajdenove pobede? Ima li Tramp šanse da pobedi u pravnoj bici koja će uslediti? Zašto su ponovo promašile ankete koje su predviđale ubedljivu pobedu Bajdena, i da li se radi o grešci ili o nameri? Kako bi se Bajdenova pobeda odrazila na odnose SAD i Srbije? Da li bi Bajden sproveo u delo svoje obećanje o zaoštravanju odnosa sa Erdoganovom Turskom? Zašto Zapadna Evropa i Kina navijaju za Bajdena, a Rusija za Trampa? Da li je dobro što su Srbi organizovano podržali Trampa? Koliko je blaženopočivši mitropolit Amfilohije bio važna ličnost za sudbinu srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori? Da li se može sa sigurnošću tvrditi da je zaražavanje visokih jerarha Srpske pravoslavne crkve koronavirusom posledica slučajnosti? Hoće li Bajden u slučaju pobede pokušati da vrati Đukanovićev DPS na vlast?

O ovim i sličnim pitanjima u 39. izdanju emisije „Dijalog“ govorio je Aleksandar Pavić, politikolog i stručnjak za unutrašnju i spoljnu politiku SAD. Emisija je snimljena 4. novembra u našem studiju u Beogradu.

Za više sličnih sadržaja pretplatite se na naš kanal klikom na OVAJ LINK i pratite našu Fejsbuk stranicu (facebook.com/novistandard).

Video
Pratite nas na YouTube-u