Rađanje zapadnog totalitarizma

Namešteni izbori. Diktatura medija. Cenzura tehno-giganata. Transhumanizam. Totalni nadzor. I sve to pod plaštom brige za planetu, zdravlje, čovečanstvo. To danas nudi Zapad

Priča o američkoj izbornoj bruci i dalje traje, pred očima celog sveta, više od dve sedmice posle izbornog dana, 3. novembra. To jest, trajala bi pred očima celog sveta, kad je najmoćniji američki i zapadni mediji i tehnološki giganti iz Silicijumske doline ne bi toliko strogo cenzurisali, pristrasno komentarisali i ograničavali njeno širenje.

Važeći predsednik, Donald Tramp, kojem mandat po zakonu ističe tek 20. januara sledeće godine, i dalje ulaže žalbe na izborne rezultate, što je i njegovo pravo, po ustavu i zakonima Sjedinjenih Američkih Država. No, to pravo mu neumorno osporavaju gore-pomenuti mediji i tehnološki giganti – prvenstveno Fejsbuk i Tviter – konstantnim pokušajima organizovanog omalovažavanja, cenzure ili otvorenog ignorisanja.

U isto vreme, ti isti mediji i tehno-giganti već tretiraju predsednikovog protivkandidata, Džoa Bajdena, kao novoizabranog predsednika, iako izborni rezultati u ključnim državama još nisi prošli sve zakonske postupke potvrđivanja i rešavanja žalbi, a elektori treba da glasaju tek 14. decembra.

Tehnika svršenog čina

I ne samo da Bajdena tako tretiraju, već mu aktivno pomažu u pravljenju pritiska na Trampa da ga i sam prizna za pobednika izbora i počne s njim da deli najosetljivije obaveštajne podatke i sve drugo što sleduje nekom ko treba da se useli u Belu kuću za dva meseca.

Jednostavno rečeno, preko mas-medija i mas-društvenih mreža javnosti se sistematski, svesno nameće narativ, kako bi se nametnuo svršen čin. Sve je gotovo, svaka žalba je uzaludna, svi dokazi o izbornoj krađi su nebitni. ”Zna se” ko je pobednik. Ko god to dovodi u pitanje je retrogradni fašista, glasi sistematski plasirana subliminalna poruka.

Nije li, da podsetimo, dosadašnja predsednica Predstavničkog doma Kongresa, Nensi Pelosi, neposredno uoči izbora, samouvereno izjavila da će Džo Bajden biti inaugurisan kao novi predsednik SAD 20. januara 2021. „kakvi god bili konačni rezultati izbora”?

Nije li Hilari Klinton u avgustu izjavila da Bajden”ne treba da prizna poraz ni pod kojim uslovima”, zato što „veruje” da će on na kraju pobediti?

Nisu li mnogobrojne promašene ankete mesecima uoči izbora prognozirale ubedljivu pobedu Bajdena, s ciljem da ne samo odvrate Trampove birače već i da podstaknu donatore da ubace još koji milion u kasicu Bajdenove kampanje – i kampanje kandidata Demokratske partije uopšte?

Čemu više dosadne priče o „teorijama zavere” – kada se zavera očigledno sprovodi u praksi? I nije je uopšte teško uočiti, uz samo malo truda.

Uzgred, kad smo već kod lažnih anketa, evo jedne zanimljive anegdote. Jedan od ljudi u centru američke izborne ujdurme je čovek po imenu lord Mark Melok Braun, predsednik upravnog odbora firme koja je vlasnik firme Smartmatik, čiji softver i glasačke mašine su se masovno koristile tokom proteklih izbora i, kako tvrdi Trampov pravni tim, doprinele masovnoj izbornoj krađi za koju tvrde da se desila.

Mark Melok Braun, britanski političar i bliski saradnik Džordža Sorosa (Foto: Rojters)

Braun se bavio mnogim stvarima u životu – od pisanja za ugledni časopis Ekonomist do višedecenijske političke i poslovne saradnje sa Džordžom Sorosom, mesta potpredsednika Svetske banke, ministarskog mandata u vladi britanskog premijera Gordona Brauna, funkcije zamenika generalnog sekretara UN Kofija Anana…

Na samim počecima svoje karijere, 1986. godine, Braun je bio angažovan na Filipinima, u pobedničkoj kampanji Korason Akino protiv dugogodišnjeg predsednika Ferdinanda Markosa. Po samom Braunovom kazivanju, kruna njegovog angažmana bila je ”proizvodnja” jedne izlazne ankete po kojoj je Akino navodno pobedila sa 55% glasova, posle čega se „Markos više nije oporavio”. Uz to, Braun je za nju napisao ”pobednički” govor koji je ona pročitala pre nego što su izborni rezultati bili poznati.

Kao što znamo, npr. iz slučaja crnogorskog referenduma, ovo je jedna od ključnih tehnika koje su kasnije razrađene i usavršene tokom niza post-hladnoratovskih „obojenih revolucija” širom sveta. Stavljanje nespremnog protivnika u psihološku defanzivu i stavljanje javnosti pred svršen čin.

Ne događa li su upravo sličan pokušaj u SAD? I kako to da je u epicentru gužve (ponovo) osoba vrlo blisko povezana sa neizbežnim Sorosom i njegovom globalističkom agendom?

Na sam izborni dan, 3. novembra, neko iz Njujork tajmsa je tvitovao a zatim, posle žestoke negativne reakcije na društvenim mrežama, obrisao poruku koja je doslovce glasila: „Uloga proglašavanja pobednika predsedničkih izbora u SAD pripada informativnim medijima“.

Uprkos brisanju, iz postizbornog ponašanja ne samo Njujork tajmsa već i drugih velikih medija se jasno vidi da oni i dalje tako misle – da su oni ti koji imaju puno pravo da preuzmu ulogu institucija i procedura pravne države, da proglašavaju pobednike i gubitnike, krunišu kraljeve…

Da ne zaboravimo i to da su se, u prvim postizbornim danima, svi bitni zapadni lideri praktično utrkivali u tome ko će pre da Bajdenu čestita „pobedu”, uprkos tome što ona, ni do današnjeg dana, nije zvanično potvrđena, od jedinih institucija koje su za to nadležne.

Šta nudi Zapad?

Šta to čovečanstvu nudi savremeni Zapad?

Za vreme Hladnog rata i u prvih par decenija posle pada Berlinskog zida, moglo se još i legitimno tvrditi da nudi kakvu-takvu demokratiju i pravnu državu koja garantuje lične slobode, pravnu sigurnost i građansku ravnopravnost. Danas nam se sa iste strane sveta nudi virtuelni svet pod sve strožom kontrolom pristrasnih medija koji bi da uzurpiraju funkcije institucija, korporativna kontrola svih segmenata života i sve stroža cenzura javne reči koju sprovode medijsko-tehnološki giganti koji uživaju monopolski položaj na tržištu.

Da ne izostavimo i posebnu poslasticu koja se napaćenom čovečanstvu sve otvorenije nudi – tzv. „veliko resetovanje”, u režiji svetskih moćnika i oligarha koji stoje iza Svetskog ekonomskog foruma (onog istog što svake godine organizuje čuveni samit u Davosu), sa pretenzijama temeljnog preobražaja ljudskog života i funkcionisanja na globalnom planu, naravno, uz benevolentni nadzor „dobromislećih” milionera i milijardera-„humanista” i njihovih političkih i NVO glasnogovornika.

Izvršni predsednik Svetskog ekonomskog foruma, Klaus Švab, ima lepe vizije za čovečanstvo. Po njemu, „četvrta industrijska revolucija” koja je u toku, i o kojoj je Švab napisao knjigu, dovešće do „spajanja našeg fizičkog, digitalnog i biološkog identiteta”. Razne nadležne vlasti će moći da „upadnu u prethodno privatni prostor naših umova, čitajući naše misli i utičući na naše ponašanje”. Mikročipovi će biti ugrađeni ispod naše kože. I tome slično.

Uzgred, i gore pomenuti Melok Braun je takođe član Svetskog ekonomskog foruma, i bivši potpredsednik.

I baš nekako se, u svim tim planovima, kovid-19 pominje kao zgodni okidač za „veliko resetovanje”, jer svet „više nikad ne može da se vrati na staro”. Sasvim „slučajno”, upravo je pojava kovid-19 volšebno omogućila masovno uvođenje glasanja poštom u SAD, koje je i glavni faktor koji dovodi u pitanje regularnost tamošnjih izbora. I, još „slučajnije”, Svetski ekonomski forum je, zajedno sa Fondacijom Bila i Melinde Gejts i Univerzitetom Džons Hopkins, organizovao simulaciju globalne pandemije i suočavanja sa istom u oktobru 2019 – dakle samo par meseci pre pojave prvih slučajeva Kovida-19 u Kini (sada se ispostavlja da su slučajevi počeli da se pojavljuju još ranije te godine, npr. u septembru u Italiji, a verovatno i ranije u SAD i Španiji).

Logo Svetskog ekonomskog foruma na kojem je pokrenuta priča o „velikom resetovanju”, Davos, 20. januar 2019.

Sve gore-navedeno je suština onoga što današnji zapadni (kvazi)liberalni establišment nudi čovečanstvu. Namešteni, odnosno netransparentni izbori. Diktatura medija. Cenzura tehno-giganata. Transhumanizam. Totalni nadzor. Sve besprekorno upakovano i zaogrnuto plaštom „signaliziranja vrline”, „brige za planetu”, „brige za zdravlje”, „čovečanstvo”, itd.

Sve u redu. Samo nazovimo stvari pravim imenom. Ovo je budućnost koju zapadni demokratizatori” žele da nam nametnu. Ako neko tu pronađe pravu demokratiju i slobodu, neka odmah javi.

Za svega tri decenije – stvari su se okrenule 180 stepeni. Totalitarizam sada dolazi sa Zapada. I to više ne vide samo oni koji neće to da vide.

 

Naslovna fotografija: Oto Godfrey

 

Izvor sveosrpskoj.com

Svet
Pratite nas na YouTube-u