Goran Šarić: Zapad bi voleo da ima nešto poput kosovskog mita

U 42. izdanju emisije Dijalog govorio je Goran Šarić, istoričar i teolog iz Rijeke. Emisija je snimljena 27. novembra u našem studiju u Beogradu

Ko je Goran Šarić i kako se desilo da postane toliko popularan u Srbiji? Da li je u Hrvatskoj imao probleme zbog svojih stavova? Zašto mediji poput N1 i portala Nova S vode hajku protiv Srpske crkve i vernika? Zašto nam se brani da slavimo slavu zbog pandemije dok se u isto vreme pušta muškarac u haljini da drži koncert? Zašto nam govore da moramo da se odreknemo kosovskog mita i da li Srbi bez njega imaju budućnost? Da li papa Francisko radi u službi globalističke elite? Kakva je uloga Stepinca i Vatikana u genocidu koji je počinjen u NDH? Zašto je Evropa odbacila svoje hrišćanske vrednosti i može li bez njih preživeti? Da li se društvena uloga religije vraća na velika vrata? Zašto su Turci danas moralno zdrava nacija? Može li se iz istorije i iz aktuelnih demografskih i političkih trendova izvesti zaključak da će Turska pokušati da se vrati na Balkan?

O ovim i sličnim pitanjima u 42. izdanju emisije Dijalog govorio je Goran Šarić, istoričar i teolog iz Rijeke. Emisija je snimljena 27. novembra u našem studiju u Beogradu.

Za više sličnih sadržaja pretplatite se na naš kanal klikom na OVAJ LINK i pratite našu Fejsbuk stranicu (facebook.com/novistandard).

Video
Pratite nas na YouTube-u