Церемонија потписивања Споразума о нормализацији економских односа између Београда и Приштине у Овалном кабинету Беле куће, Вашингтон, 04. септембар 2020. (Фото: Official White House Photo by D. Myles Cullen)

Ambasada SAD: Promena vlasti neće uticati na Vašingtonski sporazum

Saopšteno je danas iz Narodne skupštine, gde se Godfri sastao sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Žarkom Obradovićem

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri poručio je da promena američke administracije neće uticati na sprovođenje Vašingtonskog sporazuma, saopšteno je danas iz Skupštine Srbije, gde se ambasador sastao sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Žarkom Obradovićem.

Godfri je, kako se navodi u saopštenju, naglasio da je interes SAD članstvo Srbije u Evropskoj uniji, što bi dodatno doprinelo stabilnosti u regionu kao i prosperitetu i ekonomskom rastu. Istakao je da će SAD, kao i do sada, nastaviti da pruža podršku Srbiji u procesu pristupanja EU, prenosi Tanjug.

Godfri je izrazio očekivanje da će se sporazumi koji se odnose na saradnju Srbije i SAD, pre svega Sporazum o nauci i tehnologiji i Sporazum o podsticanju investicija, uskoro naći u skupštinskoj proceduri i biti predmet ratifikacije Narodne skupštine.

Američki ambasador i Obradović razgovarali su o intenziviranju američko – srpskih odnosa, a Obradović je ocenio da odnosi dve zemlje idu uzlaznom linijom i da je saradnja sve bolja. Istakao je da je za Srbiju izuzetno važno da u SAD ima saradnika i prijatelja, što je i državni interes naše zemlje.

On je u razgovoru sa ambasadorom ukazao na značaj Vašingtonskog sporazuma koji je potpisan u septembru ove godine, čije sprovođenje doprinosi regionalnoj i ekonomskoj saradnji, kao i dijalogu Beograda i Prištine.

 

Naslovna fotografija: Official White House Photo by D. Myles Cullen

 

Izvor Politika, 01. decembar 2020.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u