Teša Tešanović: Bliži se kraj slobodnog interneta i alternativnih medija

u 43. izdanju emisije Dijalog govorio je novinar Teša Tešanović. Emisija je snimljena 5. decembra u našem studiju u Beogradu

Zašto se na alternativnim medijima u Srbiji forsiraju senzacionalistički sadržaji i naslovi i kako se protiv toga izboriti? Hoće li nakon Bajdenove očekivane pobede na predsedničkim izborima u SAD uslediti jačanje kontrole informacija na internetu i obračun sa alternativnim medijima? Koje je konkretno mere preduzela Kina u borbi protiv korone i kako je to izgledalo nekome ko je u tom trenutku živeo u Pekingu? Zašto je Zapad moralno posrnuo, dok su istočni narodi uspeli da zadrže tradicionalni moral? Kako se izboriti protiv terora političke korektnosti? Da li je Orbanovom poslaniku u Evropskom parlamentu smešten skandal sa gej-orgijama? Zašto je danas praktično zabranjeno biti protiv abortusa? Da li je za Srbiju dobro što je donela zakon da u svakoj opštinskoj samoupravi mora biti mimimum 50% žena? Zašto migranti prave probleme u Evropskim zemljama i zašto evropska društva to tolerišu? Kako je Turska uspela da reši problem sa milionima migranata naseljenih na njenoj teritoriji? Da li su u Srbiji i vlast i opozicija pod kontrolom Zapada? Kakva je spoljna politika Srbije? Zašto bi pobeda Draška Stanivukovića potencijalno mogla ugroziti vitalne interese Republike Srpske? Da li je opravdano nezadovoljstvo pojedinih političkih predstavnika srpskog naroda u Crnoj Gori zbog načina na koji je izglasana nova vlada i zbog njenih kadrova? Kako danas izgledaju srpski mediji i srpsko društvo i šta bi trebalo uraditi da se situacija na tom polju promeni nabolje?

O ovim i brojnim drugim pitanjima u 43. izdanju emisije Dijalog govorio je novinar Teša Tešanović. Emisija je snimljena 5. decembra u našem studiju u Beogradu.

Za više sličnih sadržaja pretplatite se na naš kanal klikom na OVAJ LINK i pratite našu Fejsbuk stranicu (facebook.com/novistandard).

Video
Pratite nas na YouTube-u