Žandarmerija raspoređena u N. Pazaru, građani zadovoljni, SDA negoduje

Građani Novog Pazara zadovoljni su radom i poslom koji obavlja Žandarmerija od rane zore na više kontrolnih punktova u gradu

Nakon najave ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da će se u Novom Pazaru zavesti red, pripadnici Žandarmerije stigli su u taj grad i raspoređeni su na više mesta u gradu i oko njega. Na društvenim mrežama, kruže snimci Žandarmerije kako u centru grada pretresa prtljažnik automobila marke Audi.

U Novom Pazaru su se u prethodna tri dana dogodile dve pucnjave i jedno mahanje pištoljem, a više osoba je ranjeno. Ministar policije Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić sinoć su posetili Novi Pazar i najavili da će policija zaštititi građane Novog Pazara i da će se obračunati sa trgovinom narkoticima i prostitucijom.

Ministar Vulin je poručio da građani Novog Pazara mogu i moraju da budu slobodni i sigurni, da droga, prostitucija i oružje neće biti tolerisani i da niko neće biti zaštićen, ni politički, ni na koji drugi način.

Pazarci zadovoljni akcijom žandarmerije

Građani Novog Pazara zadovoljni su radom i poslom koji obavlja Žandarmerija u Novom Pazaru od rane zore na više kontrolnih punktova u gradu i radi na suzbijanju kriminala. Pripadnici Žandarmerije raspoređeni su na više lokacija u Novom Pazaru i oko njega. Više građana reklo je za Indeksonline.rs da se radi o profesionalnom odnosu žandarmerije prema građanima i da do sada nisu imali takvo iskustvo.

Ismet H. kaže za ovaj portal da za njegovih 47 godina života, prvi put vidi konkretan i korektan odnos prema narodu a loš prema svim sumnjivim u Pazaru.

„Momci od jutros stoje tu, kontrolišu baš one što bih ja kontrolisao, dosta nam je više bezvlašća i da se plašimo za svoje živote, da nam deca ne smeju na ulicu, ovako se radi samo neka nastave“, kaže on.

I na društvenim mrežama takođe, nakon najave ministra policije da će žandarmerija da dođe i da bude na ulicama, Pazarci su pohvalno reagovali.

 

Izvor Tanjug/RTV, 18. decembar 2020.

 

Različite ocene o angažovanju Žandarmerije

Narodni poslanik SPP Samir Tandir ocenio je kao pozitivan dolazak ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina u Novi Pazar

„Dobro je sto je ministra Vulin došao u Novi Pazar to je pozitivna poruka da građani nisu prepušteni sami sebi ali povećano prisustvo policije na ulicama neće samo po sebi rešiti problem. Neophodna je strukturalna promena unutar policijske uprave Novi Pazar“, poručuje Tandir.

On je kao glavni problem označio spregu pojedinih pripadnika policije sa kriminalcima.

„Ovde je glavni problem sprega pojedinih pripadnika policije sa kriminalcima pa otud tolika bahatost da pucaju u sred bela dana i drugi problem je sprega gradske uprave sa ljudima iz kriminalnog miljea. To su dva suštinska problema i oni se pod hitno moraju rešavati ako želimo problem da rešimo“, rekao je Tandir.

Sa druge strane, Mirza Hajdinović, član SDA i sekretar BNV, ne gleda tako blagonaklono na Vulinov dolazak.

„Srpska vojska i Žandarmerija nisu dobrodošle u Sandžak. One su preteća oružana sila, odgovorni za zločine nad Bošnjacima i ostalim nesrpskim narodima za koje niko nije kažnjen“, napisao je Hajdinović na svom Fejsbuk profilu.

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin došao je tokom jučerašnjeg dana u Novi Pazar nakon još jednog slučaja pucnjave u tom gradu.

 

Izvor B92, 18. decembar 2020.

 

Vulin: Država neće dozvoliti obračune bandi

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je u Novom Pazaru da će od petka biti pojačane aktivnosti policije i angažovana Žandarmerija u tom gradu i istakao da država neće dozvoliti obračune kriminalnih bandi i da će sačuvati bezbednost svakog našeg građanina.

Aleksandar Vulin je rekao da građani Novog Pazara ne zaslužuju da žive u gradu u kome se ubija, u kome nekažnjeno možete da nosite oružje, da pucate, u kome možete da kršite zakon.

„Zakon je isti za sve, u svakom delu Republike Srbije štiti sve naše građane i štiti sve naše ljude“, istakao je Vulin posle sastanka sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Novom Pazaru.

Izjavio je da je uznemiren i zabrinut dešavanjima u Novom Pazaru i istakao da međusobno razračunavanje kriminalaca ne sme da bude moguće, ne sme da se dešava u Novom Pazaru i ni u jednom delu naše Republike.

Dogovorene konkretne mere

Prema njegovim rečima, na sastanku na kome je prisustvovao i direktor policije Vladimir Rebić sa saradnicima, dogovorene su konkretne mere i koraci koji će biti preduzeti.

„Prisustvo policije će od sutra ujutru biti daleko vidljivije i snažnije. Doći će i Žandarmerija iz Kraljeva. Svi oni koji su pripadnici kriminalnih struktura biće posebno obrađeni i pod našom budnom pažnjom. Za njih u ovom gradu neće biti mesta“, istakao je ministar Vulin.

Svi građani Novog Pazara, kako je naglasio, mogu i moraju da budu slobodni i sigurni.

„Droga, prostitucija, oružje sve su to stvari koje neće biti tolerisane. Ni jedan lokal neće moći da nekažnjeno krši zakon, ne zato što radi duže već zato što ima prostituciju, zato što se u njemu diluje droga ili zato što se u njemu nosi oružje“, rekao je ministar Vulin.

Ministar policije je istakao da nikakav politički autoritet i nikakvi politički razlozi „neće moći da nas zaustave dok od Novog Pazara ne napravimo siguran i slobodan grad, kakav on i jeste, kakav treba i kakav njegovi građani zaslužuju“.

„Sačuvaćemo bezbednost svakog našeg građanina“

Zamolio je građane Novog Pazara da u akcijama policije ne traže politiku i zatražio od njih da policiji pomognu i da učestvuju u borbi da njihov grad bude bezbedan kao što je bio i kao što treba da bude.

„Očekujem od svih političara, od lokalne samouprave da učestvuju sa nama u ovoj borbi, da nam pomognu, da ne pokušavaju da skupe jeftine političke poene. Da sutra kada se na ulicama Novog Pazara bude pojavila policija, Žandarmerija, ne izmišljaju gluposti o tome kako neko okupira grad, već da budu zadovoljni što država Srbija deluje na svakom delu svoje teritorije i da nam pomognu da se ovo ne desi nikada više. Nećemo dozvoliti obračune kriminalnih bandi, sačuvaćemo bezbednost svakog našeg građanina i u ovom gradu će zakon ponovo biti poštovan“, poručio je Vulin.

Sastanku u Policijskoj upravi u Novom Pazaru prisustvovali su direktor policije Vladimir Rebić, pomoćnici direktora Slobodan Malešić i Dejan Kovačević, načelnik Sektora unutrašnje kontrole Dejan Kovačević, komandant Odreda Žandarmerije u Kraljevu Boban Krpović, načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić, načelnik Uprave policije Golub Gačević i načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Nermin Ljaljić.

Vulin je razgovarao i sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem koga je upoznao sa merama i konkretnim koracima koje će policija preduzeti kako bi obezbedila bezbednost i stabilnost u ovom gradu.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Uredništvo sajta VulinRs

 

Izvor RTS, 17. decembar 2020.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u