Dragan Petrović: Anglosaksonci su opsednuti rusofobijom, a u nama vide male Ruse

U 45. izdanju emisije Dijalog govorio je dr Dragan Petrović, naučni saradnik na Institutu za međunarodnu politiku i privredu. Emisija je snimljena 19. decembra u našem studiju u Beogradu

Šta je uzrok migrantske krize u Evropi? Šta je tradicionalna geopolitička uloga Francuske i kakav je njen odnos prema Srbima? Zbog čega se Britanija, SAD i anglosaksonske zemlje plaše Rusije i kako to utiče na njihovu politiku prema Srbima? U čemu se razlikuju katoličke i protestantske nacije? Zašto su Britanci decenijama održavali posrnulo Otomansko carstvo u životu? Kakva je društvena situacija u Sjedinjenim Američkim Državama? Kakva će biti politika Bajdenove administracije na Balkanu? Kako danas stoji srpsko pitanje na Balkanu i da li ćemo uspeti da sačuvamo Republiku Srpsku? Šta se dešava u Crnoj Gori? Kakva je društvena i politička situacija u Srbiji?

O ovim i brojnim drugim pitanjima u 45. izdanju emisije Dijalog govorio je dr Dragan Petrović, naučni saradnik na Institutu za međunarodnu politiku i privredu. Emisija je snimljena 19. decembra u našem studiju u Beogradu.

Za više sličnih sadržaja pretplatite se na naš kanal klikom na OVAJ LINK i pratite našu Fejsbuk stranicu (facebook.com/novistandard).

Video
Pratite nas na YouTube-u