Vučić: Dodikovo stanje nije idealno, poslali smo dr Stevanovića

„Pratimo njegovo stanje, ja se čujem sa njim tri puta dnevno... On će imati najbolju negu i sve što budemo mogli da uradimo – uradićemo“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je da se predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji je zaražen koronavirusom, dobro drži, da njegovo stanje nije idealno, ali nije ni užasno.

Aleksandar Vučić je rekao da se Dodik nalazi u Banjaluci, a da može svakog trenutka, ukoliko bude potrebe, da bude prebačen u Beograd.

„Poslali smo dr Stevanovića u Banjaluku, na konsultacije sa tamošnjim lekarima. Dodiku želim mu dobro zdravlje. Nisam lekar, za stručne analize… On se dobro drži, ali stanje nije idealno, nije onako kako bismo mi voleli, ali nije ni užasno“, rekao je Vučić.

„Pratimo njegovo stanje, ja se čujem sa njim tri puta dnevno… On će imati najbolju negu i sve što budemo mogli da uradimo – uradićemo. U svakom trenutku smo spremni, ako bude potrebe, da Dodika primimo u Beogradu“, rekao je Vučić.

 

Izvor Tanjug/RTS, 23. decembar 2020.

 

Zdravstveno stanje Dodika stabilno

Zdravstveno stanje Milorada Dodika stabilno je i nepromenjeno u odnosu na juče, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske.

Navedeno je da se Dodik, srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH, dobro oseća i da je pod konstantnim nadzorom konzilijuma lekara.

„Takođe, obavljene su i konsultacije sa eminentnim stručnjacima iz Srbije koji su posetili UKC RS i eminentnim stručnjacima iz inostranstva, koji su u potpunosti saglasni sa svim terapijskim i dijagnostičkim metodama koje se primenjuju u lečenju gospodina Dodika“, naveo je UKC.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je juče u Banjaluci bila ekipa lekara iz Srbije, koje je predvodio direktor Klinike za infektologiju u Beogradu Goran Stevanović, da bi se konsultovali s banjalučkim lekarima o lečenju Dodika.

Vučić je naveo da će Dodik „imati najbolju negu i na raspolaganju sve što bude moglo da se uradi i u Banjaluci i u Beogradu“.

„Mi smo u svakom trenutku spremni, ukoliko za to bude potrebe, da Dodika primimo u Beogradu“, kazao je on.

Dodik je od pre nekoliko dana u UKC Banjaluka pošto je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus i ima obostranu upalu pluća.

 

Naslovna fotografija: Tanjug/Zoran Žestić

 

Izvor Beta/N1, 23. decembar 2020.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u