Napad Izraela i SAD na iransku Revolucionarnu gardu, više od 50 mrtvih

Veče pre napada, o ciljevima su u restoranu „Kafe Milano“ u Vašingtonu raspravljali američki državni sekretar Majk Pompeo i šef Mosada Josi Koen

Najmanje 50 osoba je ubijeno u napadima izraelske avijacije na ciljeve u Siriji, javljaju mediji u Izraelu. Mete napada su bile baze iranske Revolucionarne garde i Hezbolaha. Obaveštajne podatke za napad dostavio Vašington.

Izraelski avioni bombardovali su više od deset ciljeva u Siriji, koji se povezuju sa iranskom Revolucionarnom gardom i Hezbolahom, javljaju izraelski mediji. U napadima na skladišta oružja koje je u Siriju dopremljeno iz Irana je, kako piše Harec, ubijeno 57 osoba.

Veče pre napada, o ciljevima su u restoranu „Kafe Milano“ u Vašingtonu raspravljali američki državni sekretar Majk Pompeo i šef Mosada Josi Koen“, javlja Tajms of Izrael.

Prema rečima neimenovanog zvaničnika američke obaveštajne službe, na meti napada bila su skladišta oružja duž sirijsko-iračke granice, koja su navodno bila deo iranskog nuklearnog programa. To je bio četvrti ovakav napad izraelske avijacije u prethodne dve sedmice.

Sirijska agencija SANA navela je da su bombardovani ciljevi u Bokamalu i Deir el Zoru na istoku Sirije.

 

Naslovna fotografija: Reuters/Amir Cohen

 

Izvor Times of Israel/SANA/RTS, 13. januar 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u