Putin: Pokazalo se u praksi da je ruska vakcina najbolja na svetu

„Ruska vakcina je, potpuno očigledno, a mi smo i ranije to smatrali, a sada se u praksi pokazalo, najbolja na svetu“

Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra da se ruska vakcina protiv virusa korona najbolje pokazala u svetu. Sada je njena superiornost očigledna i potvrđena u praksi.

„Ruska vakcina je, potpuno očigledno, a mi smo i ranije to smatrali, a sada se u praksi pokazalo, najbolja na svetu“, izjavio je Putin tokom video-konferencije sa članovima Vlade.

Po njegovim rečima, „ni jedan drugi preparat ovog tipa nije pokazao takav nivo zaštite i takav stepen bezbednosti“.

„To je nesumnjivo uspeh naših stručnjaka, naših naučnika“, naglasio je predsednik.

Na sastanku sa članovima vlade ruski lider je skrenuo pažnju na to da je u nekim državama primetan porast broja zaraženih virusom korona, nejasno sa čim je to povezano: da li sa novim sojevima ili sa praznicima.

„Moramo tačno da znamo. Znam da i kod nas ima sojeva, naši stručnjaci rade na tome. Treba da vidimo kako će ruska vakcina delovati u uslovima pojave mnogobrojnih sojeva“, rekao je Putin.

 

Izvor Sputnjik, 13. januar 2021.

 

Putin naložio masovnu vakcinaciju u Rusiji

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je vlastima da od sledeće nedelje krenu sa masovnom vakcinacijom Rusa protiv koronavirusa.

„Već smo započeli vakcinaciju velikih razmera. Prošle sedmice, (premijer) Mihail (Mišustin) me je izvestio da industrija nije samo išla u korak sa obećanim ciljevima i količinama, već i iznad planiranih ciljeva proizvodnje vakcina”, rekao je Putin na sastanku vlade, prenosi Tanjug.

„Moramo preći sa velikih na masovne vakcinacije”, istakao je Putin, preneo je TAS.

„Molim vas da pokrenete masovnu vakcinaciju za celu populaciju počevši od sledeće sedmice i donesete odgovarajući raspored rada, kao što se radi sa drugim infekcijama poput gripa”, dodao je ruski predsednik.

 

Naslovna fotografija: kremlin.ru

 

Izvor Politika, 13. januar 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u