Gorislav Papić: Moramo ustati u odbranu novinarske profesije

U 49. izdanju emisije Dijalog govorio je Gorislav Papić, novinar i urednik emisije Oko magazin na RTS-u. Emisija je snimljena 19. januara u našem studiju u Beogradu

Kako je Gorislav Papić, rođeni Sarajlija koji je završio osnovnu i srednju školu u Novom Bečeju, dospeo u beogradski NIN i potom na RTS? Da li je privatizacija NIN-a, kao jednog od najuglednijih srpskih i jugoslovenskih listova, bila uspešan poduhvat? Hoće li NIN-ova nagrada preživeti prošlogodišnji bojkot? Kako danas zgleda medijska slika u Srbiji i ima li bitnijih razlika u odnosu na Miloševićevu epohu i epohu vladavine Demokratske stranke? Zbog čega su mediji toliko podeljeni i kolika je u tome odgovornost novinara, a kolika političara? Ima li u Srbiji danas novinara poput Aleksandra Tijanića i Bogdana Tirnanića? Zbog čega jedan deo NVO aktivista i novinara vodi hajku protiv imenovanja ulice po Aleksandru Tijaniću? Koliko je opasan presedan sa zabranom američkom predsedniku da se oglašava na društvenim mrežama? Da li veliki tehnološki giganti ugrožavaju novinarstvo i demokratiju? Po čemu su bili posebni Borislav Mihajlović Mihiz i Slobodan Jovanović? Ko je otkrio da je Ivo Andrić tokom nemačkog bombardovanja Beograda mirno sedeo u stanu i čitao Flobera? Kolika je globalna važnost Srbije u međunarodnim odnosima? Da li je Amerika na putu silaska sa trona jedine svetske supersile?

O ovim i drugim temama u 49. izdanju emisije Dijalog govorio je Gorislav Papić, novinar i urednik emisije Oko magazin na RTS-u. Emisija je snimljena 19. januara u našem studiju u Beogradu.

Za više sličnih sadržaja pretplatite se na naš kanal klikom na OVAJ LINK i pratite našu Fejsbuk stranicu (facebook.com/novistandard).

Pratite nas na YouTube-u