Izetbegović: Srbi su loš narod; Dodik: Kompleks konvertitstva (VIDEO)

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik je povodom sporne izjave Bakira Izetbegovića rekao da u njoj vidi vekovni kompleks konvertitstva

Srbi su loš narod, rekao je predsednik SDA Bakir Izetbegović, gostujući u „Dnevniku D“ Federalne televizije.

Govoreći o stanju u BiH Izetbegović je između ostalog rekao:

– Kažu nema loših naroda ima samo loših rukovodstava. Nisam siguran! Jer, on (Milorad Dodik) se dodvorava jednom velikom broju ljudi koji žele balkansku politiku, koji žele sirovu politiku…“

Na pitanje voditeljke „da li govorite o lošem narodu“, on odgovara:

– Pazite, glasači koji ga drže žele njegovo bahato ponašanje…

U tom trenutku ga voditeljica opet prekida konstatujući da su teške reči to što tvrdi, a na šta Izetbegović kaže:

– Neka su, to je tako! I ja sam pričao ovu vašu priču, ekonomija… I ne reaguju na to. Kad sam rekao prvi put tvrde reči onda su svi skočili i onda je znao šta će dalje. Dakle, i te kako su vezani lider i oni koji ga podržavaju – rekao je Izetbegović, preneli su mediji iz BiH.

 

Izvor Večernje novosti, 22. januar 2021.

 

Reakcija Dodika na izjavu Izetbegovića

Predsedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da u izjavi Bakira Izetbegovića da su „Srbi loš narod“ vidi vjekovni kompleks konvertitstva i izdaje koju su Izetbegovići počinili napuštajući pravoslavlje, da bi sačuvali imovinu, te da je jasno kakvi su Srbi prihvatljivi za Izetbegovića i SDA.

Na molbu Srne da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu da su „Srbi loš narod“, Dodik je rekao da mu čestita na iskrenosti koju je konačno pokazao i otkrio kakvi Srbi su prihvatljivi za njega i SDA – samo oni podobni i u službi bošnjačkih interesa.

„Ja ne mislim da je bošnjački narod loš, naprotiv, dobar su i pomalo nesrećan narod. Nije mi palo na pamet da o narodu sudim na osnovu Bakira Izetbegovića i nekih njegovih prethodnika, koji su zarobljeni u viševjekovnoj mržnji prema Srbima i svemu što je srpsko“, istakao je Dodik.

On je rekao da Izetbegoviću nije mrsko da gospodari Sarajevom u čiji su razvoj decenijama brojni Srbi dali najbolje što su imali, od univerzitetskih profesora do ljekara.

Dodik je konstatovao da je Sarajevo ličilo na grad najviše zbog takvih Srba, koje je ideologija Bakirovog oca, a koju Izetbegović mlađi slijedi, protjerala ili pobila devedesetih godina prošlog vijeka.

„Moram da priznam da mi nije jasan mazohizam koji Bakir Izetbegović ispoljava ne dozvoljavajući tim istim, kako kaže, lošim Srbima da napuste BiH. Ili Izetbegović ima namjeru da mu ostavimo zemlju i kuće a da svi kolektivno odemo odavde. Taj film neće gledati, to se neće dogoditi, jer sve svoje nosićemo sa sobom, svoje kuće, zemlju i Republiku Srpsku“, poručio je Dodik.

 

Naslovna fotografija: predsjednistvobih.ba

 

Izvor sveosrpskoj.com, 23. januar 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u