Silovanje Srbije

Govoreći o slučaju Miroslava Aleksića, pojedinci su već presudili pravoslavnim vernicima, konzervativcima i patrijarhalnoj Srbiji, zaključujući da čitavo naše društvo počiva na silovanju

Jeste li čuli za Danijela Kon-Bendita? Ovaj francusko-nemački političar, kao jedan od organizatora demonstracija u Parizu 1968. imao je nadimak Crveni Deni, a kasnije je postao uticajan levoliberalni političar, višedecenijski poslanik u Evropskom parlamentu, gde je čak bio kopredsednik parlamentarne koalicije Zelenih i Evropske slobodarske alijanse, ikona je moderne evropske liberalne levice i svakako jedan od najaktivnijih poslanika, dobitnik mnogih počasti i nagrada.

Taj Crveni Deni napisao je u svojoj autobiografskoj knjizi „Veliki bazar“ iz 1975: „Znate, dečja seksualnost je fantastična stvar. Morate biti iskreni i pošteni. Sa veoma malom decom, to nije isto kao sa onom starom od četiri do šest godina. Kada mala, petogodišnja devojčica počne da se svlači, to je fantastično, jer je igra. To je neverovatno erotična igra.“

Familija grande

To nije ni incident u životu „Crvenog Denija“, niti je on kao takav izuzetak u svojoj partiji. Po pisanju „Špigla“ (Pedofilske veze proganjaju Zelenu partiju, 13. maj 2013), „nijedna politička grupa u Nemačkoj nije promovisala interese muškaraca s pedofilskim tendencijama tako uporno kao ekološka partija“. „Tokom sredine osamdesetih ona je praktično služila kao parlamentarno krilo pedofilskog pokreta“, dodaje „Špigl“.

Vi možda i niste čuli za Kon-Bendita, niti morate. Ali neko ko je vanredni profesor sociologije i deklarisani levičar poput već notornog Alekseja Kišjuhasa svakako je morao, ili bi se, makar, to od njega očekivalo. On, međutim, seksualno zlostavljanje u intervjuu za „Istinomer“ vezuje isključivo za „jedan generalno patrijarhalni, konzervativni, nacionalistički i kleronacionalistički model prisutan u našem društvu“. U tome mu pomaže i taj samozvani „Istinomer“ uplićući Srpsku pravoslavnu crkvu u priču o silovanjima već u drugom pitanju. Inače, to su oni što ih je „Fejsbuk“ zadužio da proveravaju istinitost činjenica iznetih na toj mreži, što je moderan izraz za cenzuru.

Francusko-nemački političar i književnik Danijel Kon-Bandit (Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Getty Images)

Istina, Kon-Bendit nikada nije osuđen, ali opšte je poznato, što se i sada ističe s posebnim žarom, da žrtve takvih zločina najčešće ćute. Posebno kada je zlostavljač osoba na visokom položaju, a Crveni Deni to svakako jeste. Već decenijama. Jedna od žrtava zlostavljanja u krugu njegovih bliskih prijatelja je Kamij Kušner, kćerka Bernara Kušnera, čuvenog „humanitarca“, bivšeg ministra spoljnih poslova Francuske i šefa Misije UN na Kosovu. Kamij je upravo objavila knjigu „Familija grande“ u kojoj opisuje svoju i golgotu svog brata u krugovima, kako ih ona naziva, „levičarske buržoazije“ koju je predvodio njen očuh Olivije Dijamel, čovek za kojeg kaže da je „arhitekta“ te buržoazije, kružoka kojem pripada i Kon-Bendit.

Jeste li čuli za Marka Ditrua? Radi se o belgijskom serijskom ubici i silovatelju čija su zlodela potresala belgijsko društvo devedesetih godina prošlog veka i u prvoj deceniji ovog. Gnev naroda Belgije nije toliko bio izazvan surovošću njegovih zločina, koliko činjenicom da se tokom raspetljavanja te afere saznalo da je došlo do zataškavanja organizovanih, verovatno i naređenih s najviših nivoa belgijske države i sumnji u umešanost važnih državnih funkcionera koje nisu zaobišle ni kraljevsku porodicu.

Od Vajnstina do Epstina

Dovoljno je reći da je čak jedanaest svedoka u ovoj aferi izgubilo život na čudan način, što je više i od broja svedoka koji su se „samoubili“ u okviru procesa protiv Ramuša Haradinaja pred Haškim tribunalom. Da je za njega čuo čuveni srpski reditelj Srđan Dragojević, verovatno ne bi mislio da je srpsko društvo to koje čitavo počiva na matrici silovanja.

Jeste li čuli za Harvija Vajnstina? Vajnstin je uticajni holivudski producent optužen za seksualno zlostavljanje mnogih glumica uključujući i Kejt Blančet, Selmu Hajek i Gvinet Paltrou. Ukupno njih stotinu i šest. Vajnstin nije išao u crkvu i nije izgovarao Oče naš.

Išao je u sinagogu i izgovarao Arvit, jer je Jevrejin. Da je za njega čula istraživačka novinarka Brankica Stanković, verovatno ne bi sa optužbama za silovanje spram Miroslava Aleksića odmah povezala činjenicu da je u njegovoj školi na početku časova izgovaran Oče naš, insinuirajući da je on silovao jer je pravoslavac, da su pravoslavci silovatelji, ili šta već. Je li Vajnstin silovao jer je Jevrejin i jesu li Jevreji silovatelji? Naravno da ne. I ne verujem da bi i njoj samoj palo na pamet da na taj način u takvu vezu s takvim zločinom dovodi Jevreje. Ali može pravoslavce.

Jesu li svi ovi pobrojani čuli za Džefrija Epstina, čoveka koji se ubio iz zasede u zatvoru gde se našao pod optužbom za seksualno zlostavljanje i pedofiliju? Znaju li šta bismo sve mogli da čujemo o zapadnoj eliti da je poživeo da svedoči? Od Bila Klintona i Donalda Trampa, preko Majkla Blumberga, Ruperta Merdoka do princa Endrua? Pa koje onda društvo počiva na matrici silovanja? Jesu li ovo sve kleronacionalisti i patrijarhalni konzervativci? Nisu. U američke afere „Pica gejt“ i „Lolita ekspres“ umešani su gotovo isključivo predstavnici liberalnog establišmenta (Tramp je u to vreme bio demokrata).

Portret Bila Klintona koji su agenti FBI-ja pronašli na zidu u kući milijardera-pedofila Džefrija Epstina koji je u pritvoru izvršio samoubistvo pod sumnjivim okolnostima

Jesu li, kad smo kod svega ovoga, u krajnjoj liniji svi pomenuti i oni koje zbog prostora nisam mogao da imenujem, i pojedinci i mediji, čuli za presumpciju nevinosti, osim kada se radi o nekom njima politički bliskom? Ni Aleksića ne bi trebalo ovako namah da proglašavaju za zver, a kamoli SPC, Srbiju, srpski narod. Ne branim osumnjičenog silovatelja, niti ću ikada. Branim žrtvu silovanja, a u ovom slučaju je to postala Srbija.

 

Naslovna fotografija: Pres centar UNS/M. Miškov

 

Izvor Večernje novosti

 

BONUS VIDEO:

 

Društvo
Pratite nas na YouTube-u