Američki milijarder Rej Dalio: SAD su na ivici građanskog rata

„Verujem da smo na ivici strašnog građanskog rata, gde smo na prekretnici između ulaska u pakao borbe ili povlačenja da bismo zajedno radili na miru i prosperitetu“

Američki milijarder, osnivač investicione kompanije „Bridžvoter asošijejts“ Rej Dalio napisao je na Tviteru da su Sjedinjene Američke Države na ivici građanskog rata.

– Verujem da smo na ivici strašnog građanskog rata (kao što sam opisao u seriji ‘Menjanje svetskog poretka’), gde smo na prekretnici između ulaska u pakao borbe ili povlačenja da bismo zajedno radili na miru i prosperitetu – napisao je Dalio.

Dalio je istakao da je pitanje da li će to postići predsednik i obe stranke i dodao da lepe reči i dobar duh nisu dovoljni.

– Ljudi će morati da se slože o ‘pravljenju kolača’ i kako ga podeliti, a to će zahtevati revolucionarne promene – napisao je milijarder.

Dalio je ocenio da su SAD još uvek u „strašnom finansijskom stanju“ i da su i dalje „užasno podeljene“, ali je dodao da mu se svidelo ono što je čuo od predsednika Bajdena na inauguraciji.

 

Naslovna fotgorafija: Patrick T. Fallon/Bloomberg

 

Izvor Sputnjik/Večernje novosti, 24. januar 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u