Vladimir Dimitrijević: U Srbiju je tiho uveden delikt mišljenja

U 50. epizodi emisije Dijalog govorio je dr Vladimir Dimitrijević, pravoslavni publicista i profesor književnosti iz Čačka. Emisija je snimljena 25. januara u našem studiju u Beogradu

Zašto je dr Vladimir Dimitrijević tužen zbog „diskriminacije pripadnika LGBT zajednice“ i šta nam taj slučaj govori o političkom, pravnom i društvenom sistemu u kojem živimo? U čemu je razlika između termina „rodna ravnopravnost“ i „ravnopravnost polova“? Šta je ideologija političkog homoseksualizma i zašto ta ideologija liči na novi komunizam? Koji je krajnji cilj savremenog feminizma? Zašto je porodica poslednja linija odbrane malog čoveka? Kada je Zapad postao totalitaran? Zašto nije tačna teza da je Srpska pravoslavna crkva kriva što su Srbi islamske i katoličke veroispovesti promenili naciju? Da li Srbi imaju nisku svest o sopstvenim žrtvama koje su podnosili kroz istoriju? Kada i zbog čega Tito kreće u saradnju sa Vatikanom i Katoličkom crkvom u Hrvatskoj? Zašto se titoizam može nazvati američkom verzijom komunizma? U čemu se ogleda podvig Sv. Vladike Nikolaja Velimirovića između dva svetska rata? Zašto Srbija nikada ne sme pristati na otuđenje Kosova i Metohije? Da li svi veliki narodi imaju svest o sopstvenoj zavetnosti? Zašto se iz Srpske akademije nauka i umetnosti čuju pozivi da Srbija „dostojanstveno“ napusti Kosovo? Šta je suština hrišćanske eshatologije?

O ovim i drugim temama u 50. epizodi emisije Dijalog govorio je dr Vladimir Dimitrijević, pravoslavni publicista i profesor književnosti iz Čačka. Emisija je snimljena 25. januara u našem studiju u Beogradu.

Za više sličnih sadržaja pretplatite se na naš kanal klikom na OVAJ LINK i pratite našu Fejsbuk stranicu (facebook.com/novistandard).

Video
Pratite nas na YouTube-u