Kremlj: Fondacija Navaljnog je strana obaveštajna služba

„Što se tiče ove fondacije i svih ovih pisama i poziva, fondacija je de fakto demonstrirala status strane obaveštajne službe“, rekao je Peskov

Antikorupcijska fondacija koju je formirao uhapšeni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni povratila je status strane obaveštajne agencije, jer je pozvala američkog predsednika Džoa Bajdena da uvede sankcije desetinama ruskih biznismena i političara, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Dmitrij Peskov je poručio da su sankcije za Rusiju neprihvatljive.

„Što se tiče ove fondacije i svih ovih pisama i poziva, fondacija je defakto demonstrirala status strane obaveštajne službe. Smatramo sankcije neprihvatljivim. Verujemo da su apsolutno nepotrebne i da je to izuzetno loš način da se neko meša u odnose među državama. Ovi metodi ne daju nikakvu perspektivu“, ocenio je Peskov, a preneo Tas.

Portparol Kremlja je dodao i da je policija jako odgovorila na provokacije izazvane neodobrenim mitingom održanim u nedelju, i da je odgovor bio u skladu sa zakonom, „mada svaki slučaj treba tretirati zasebno“.

„Svako je slučaj za sebe, neće svi biti stavljeni u isti koš. Prihvatamo samo jednu stvar kao zajedničku – jaku policijsku akciju u skladu sa zakonom kao odgovor na provokacije“, ocenio je Peskov.

 

Naslovna fotografija: Reuters/Shamil Zhumatov

 

Izvor Tanjug/RTS, 01. februar 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u