U akciji MUP i BIA uhapšeno 17 lica, Vulin ih uporedio sa Zemunskim klanom

Veljko Belivuk, Marko Miljković i još 15 osoba uhapšeno je prošle noći, zbog udruživanja radi izvršavanja teških krivičnih dela, među kojima su otmice i ubistva

Zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije (UKP) Ninoslav Cmolić izjavio je da je jutrošnjom akcijom hapšenja organizovane kriminalne grupe, koja se krila iza navijačke grupe Partizana, pokazano da u državi nema zaštićenih i da se neće tolerisati nikakve kriminalne organizacije.

„Kriminalna grupa koja je jutros razbijena je odgovorna za seriju najmonstruoznijih zločina, možda i u nekoliko poslednjih desetina godina. Ova grupa se sve vreme krila se iza navijačke grupe Partizan, ali to nisu nikakvi navijači već obični kriminalci. Mi ćemo dokazati pojedinačnu ulogu svakog od njih, i nećemo tolerisati nikakve vidove kriminala”, poručio je Cmolić na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

On je rekao da je akcija planirana mesecima i poručio da će na isti način biti „završeno” sa svakom kriminalnom grupom kao i sa ovom.

Načelnik beogradske policije Veselin Milić izrazio je odlučnost da Beograd bude bezbedan grad i da MUP u borbi protiv organizovanog kriminala pokaže ono šta jeste. „Nikada više nikakve kriminalne organizacije, koje su možda jače od ‘zemunskog klana, neće biti te koje će rušiti budućnost naše dece”, rekao je Milić, prenosi Tanjug.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da je u akciji MUP-a, BIA, i Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeno 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe i poručio da se neće dozvoliti stvaranje nekog novog „zemunskog klana” u Srbiji.

„Uhapšeno je 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koju su predvodili Belivuk i Miljković, a koju osnovano sumnjičimo za ubistva, iznude, otmice i dilovanje drogom”, rekao je Vulin na konferenciji za medije u Palati Srbija.

Ministar je istakao da je Srbija ozbiljna zemlja koja neće dozvoliti sebi da se stvori neki novi „zemunski klan” i da postoje organizovane kriminalne grupe koje misle da su jače od države i da mogu da ubijaju i otimaju, diluju, reketiraju, a da mogu da prođu nekažnjeno.

„Zahvaljujući Tužilaštvu za organizovani kriminal po čijem nalogu su MUP i BIA postupile, možemo da kažemo da je Srbija danas bolje i bezbednije mesto”, naglasio je Vulin, ukazujući da su uhapšeni ljudi koji su „ubijali, mučili, vršili najstrašnija krivična dela o kojima je teško i govoriti”.

Istakao je da je za samo 100 dana od najave predsednika Aleksandra Vučića da će se Srbija obračunati sa organizovanom kriminalom, uhapšen Darko Elez, a sada i Belivuk i njegovi partneri.

„Kada je predsednik Vučić to rekao bilo je onih koji su se smejali i bilo im je beskrajno zabavno da broje dane od njegove rečenice do hapšenja ovog ili onog kriminalca. Više se ne smeju, ili ne bi trebalo da se smeju, ako već ne mogu da se postide i kažu jedno ljudsko oprosti, onda bar mogu da ćute, jer građani Srbije mogu da vide ko se bori protiv organizovanog kriminala”, rekao je ministar.

Istakao je da se tako vodi rat protiv organizovanog kriminala i od Srbije pravi bolje i bezbednije mesto. „Možete da volite ili ne volite Aleksandra Vučića, ali morate da poštujete rezultate. Ovo su rezultati i zbog ovoga je Srbija bolje i sigurnije mesto”, poručio je Vulin.

Zahvalio je tužiocu za organizovani kriminal Mladenu Nenadiću na hrabrosti i odlučnosti, direktoru BIA Bratislavu Gašiću, koji je, prema rečima Vulina, „toliko uporan i ne dozvoljava da i najmanja informacija ne bude iskorišćena baš kako treba, i rezultati se vide”, kao i drugim pripadnicima SPBOK i MUP-a, prenosi Tanjug.

 

Izvor Politika, 04. februar 2021.

 

Hapšenje na Partizanovom stadionu

Jedna osoba uhapšena je na stadionu Partizana, u nastavku akcije hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka koja se tereti za ubistva, otmice i niz drugih krivičnih dela. Policija je izvela privedenog muškarca iz prostorija kluba i odvezla ga u marici, prenosi Tanjugov reporter.

Njegov identitet još nije saopšten, a policija je sa stadiona Partizana uklonila transparent Belivukove navijačke grupe. Povodom hapšenja organizovane kriminalne grupe, koju je predvodio Belivuk, jutros su počeli pretresi na 30 lokacija, među njima i na stadionima Crvene zvezde i Partizana.

Policija je u prostorije ovih klubova ušla jutros oko pet sati. Kako javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta, zaposlenima u klubovima jutros nije bilo dozvoljeno da uđu u radne prostorije, a otkazani su i treninzi.

 

Izvor Politika, 04. februar 2021.

 

Razlog hapšenja Velje nevolje

Veljko Belivuk uhapšen je zbog sumnje da je ubio navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, koji se vodi kao nestalo lice.

Radojević, koji je bio blizak Marku Miljkoviću, nestao je u Kotežu. Radojević je bio blizak Belivuku i njegovoj grupi, ali su oni, kako saznajemo, u jednom trenutku počeli da ga reketiraju.

Belivuk je u pratnji jakih policijskih snaga doveden na stadion Partizana.

Oko stadiona je parkirano mnogo policijskih automobila i konstantno ih pristiže još, a u okolini se mogu videti uniformisani policajci..

Veljko Belivuk, Marko Miljković i još 14 osoba uhapšeno je prošle noći, zbog udruživanja radi izvršavanja teških krivičnih dela, među kojima su otmice i ubistva.

 

Naslovna fotografija: mup.gov.rs

 

Izvor Večernje novosti, 04. februar 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u