Viktor Savić: Pogađa me što deo glumaca prezire Srbiju i stidi se svog porekla

U 52. izdanju emisije Dijalog govorio je glumac Viktor Savić. Emisija je snimljena 31. januara u našem studiju u Beogradu

Zašto je serija o Nemanjićima doživela debakl i kako se desilo da odluka o pozidanju spomenika Stefanu Nemanji podeli javnost u Srbiji? Da li je „litijski recept“ iz Crne Gore primenjiv u Srbiji? Da li zapadnjaci danas razumeju koncept „duše“ koji je poznat pravoslavnim Slovenima? Da li bi Rusija trebalo da se više angažuje u sferi kulture i meke moći na Balkanu? Kolika je danas društvena odgovornost glumaca i težina njihove javne reči? Zašto se stiče utisak da među glumcima dominiraju ljudi koji se stide svoje zemlje i svog porekla, i da li je tačno da su u većini? Zbog čega Zapad i različite nevladine organizacije daju velike količine novca podobnim glumcima i projektima? Šta se desilo sa filmom o Košarama? Kako bi zapadna kinematografija obradila priču o deci-herojima koji su položili živote u odbrani zemlje protiv višestruko nadmoćnijeg neprijatelja? Zašto se vrednosne norme koje nameće Holivud mogu nazvati ideološkom agresijom? Da li neke organizacije koje se navodno bore za zaštitu manjina zloupotrebljavaju svoj položaj? Kako nam čitanje dela Sv. Vladike Nikolaja i Sv. Ave Justina može pomoći da ne skrenemo sa pravog puta u današnjem haotičnom svetu?

O ovim i drugim pitanjima u 52. izdanju emisije Dijalog govorio je glumac Viktor Savić. Emisija je snimljena 31. januara u našem studiju u Beogradu.

Za više sličnih sadržaja pretplatite se na naš kanal klikom na OVAJ LINK i pratite našu Fejsbuk stranicu (facebook.com/novistandard).

 

Video
Pratite nas na YouTube-u