Branislav Ristivojević: Nema borbe sa kriminalom bez čišćenja MUP-a od vrha do dna

U 53. izdanju emisije Dijalog govorio je Branislav Ristivojević, dekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

Da li je hapšenje grupe Veljka Belivuka pokazalo da je deo državnog aparata duboko povezan sa organizovanim kriminalom? Kako očistiti državu od kriminalnih elemenata? Šta je pokazala afera sa „silovanjima“ u glumačkoj školi Miroslava Aleksića? U čemu je razlika između krivičnog dela „silovanje“ i krivičnog dela „obljuba zloupotrebom poverenja“? Da li aktuelne pravne norme dovode do otuđenja između polova? Da li je zbog nametanja feminističke ideologije prestalo da važi pravilo da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno? Da li će u Srbiji biti usvojen zakon o istopolnim zajednicama uprkos protivljenju velikog dela društva? Da li se preuveličava problem nasilja u porodici? Da li su neka ovlašćenja poverenice za zaštitu ravnopravnosti neustavna? Kako osloboditi pravosuđe od uticaja domaćih i inostranih centara moći? Da li su nam tokom trajanja pandemije i vanrednog stanja uskraćena ljudska prava? Zašto se Ustavni sud obrukao kada se oglasio nenadležnim za Briselski sporazum?

O ovim i drugim temama u 53. izdanju emisije Dijalog govorio je Branislav Ristivojević, dekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

Za više sličnih sadržaja pretplatite se na naš kanal klikom na OVAJ LINK i pratite našu Fejsbuk stranicu (facebook.com/novistandard).

Video
Pratite nas na YouTube-u