Srbija donira Crnoj Gori ruske vakcine, Mandić i Abazović se zahvalili

„Vlada Crne Gore izražava veliku zahvalnost za ovaj nesebični i humani gest, koji je odličan uvod u bolju bilateralnu saradnju dve države“, rekao je Abazović

Prvi kontingent vakcina stiže u Crnu Goru u sredu, potvrđeno je Vijestima u Vladi Crne Gore.

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović rekao je da je prethodno razgovarao sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i da su se dogovorili o detaljima donacije.

„Mogu da potvrdim da će sjutra oko 18.30 vakcine stići u Crnu Goru. Premijerka Srbije Ana Brnabić predaće donaciju premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću. Vlada Crne Gore izražava veliku zahvalnost za ovaj nesebični i humani gest, koji je odličan uvod u bolju bilateralnu saradnju dvije države“, istakao je Abazović.

Oglasio se i lider Demokratskog fronta Andrija Mandić koji je rekao da je predsednik Aleksandar Vučić napisao pismo Ani Brnabić u kojem je tražio da Vlada Srbije pošalje Crnoj Gori vakcine u roku od 24 sata.

On je na svom Tviteru nalogu napisao da je danas razgovarao sa predsednikom Srbije o vakcinama i zahvalio Srbiji što misli na Crnu Goru u ovim teškim momentima.

„Upravo sam obavio razgovor sa predsednikom Srbije, gospodinom Aleksandrom Vučićem. On je uputio pismo premijerki gospođi Ani Brnabić tražeći da Vlada Srbije, u roku od 24 sata, pošalje Crnoj Gori prvi kontingent vakcina“, napisao je Mandić na svom Tviter profilu.

„Živela bratska Srbija! Živela Crna Gora“, dodao je Mandić.

 

Izvor Tanjug/Vijesti/RTS, 16. februar 2021.

 

Vakcine stižu večeras u 18:30

Prvi kontingent vakcina protiv koronavirusa SARS-KoV-2, donacije Republike Srbije, stiže večeras u 18.30 sati na podgorički aerodrom, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Tim povodom predviđene su izjave za medije delegacija Crne Gore i Srbije.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić sinoć je najavio da će Crna Gora danas dobiti prvi kontingent vakcina iz Srbije.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović potvrdila je da će na podgorički aerodrom stići 2.000 doza ruske vakcine Sputnjik Ve koje su obezbijeđene u dogovoru sa Srbijom.

Ona je kazala da se u narednim danima očekuje još 2.000 doza iste vakcine.

 

Naslovna fotografija: Alexander Zemlianichenko Jr/AP

 

Izvor IN4S, 17. februar 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u