Zeleni totalitarizam u najavi

Vreme je za buđenje. Nova administracija u SAD je oročila „rešavanje“ problema klimatskih promena na devet godina. Treba širom otvoriti oči i uši, i biti spreman za (re)akciju

Dakle, stvar je rešena. Američki „klimatski car“ – da, tako ga istinski mnogi zovu, uključujući i Atlantski savet – i bivši šef američke diplomatije Džon Keri saopštava nam da imamo još samo devet godina za sprečavanje klimatske katastrofe, i da „nema više zezanja“.

„Car“ je ovo izjavio ne samo povodom povratka Sjedinjenih Država u okvir Pariskog klimatskog sporazuma, već i nezapamćenog polarnog talasa koji je zahvatio veći deo kontinentalnih SAD, uključujući i uglavnom topli Teksas, koji je pogođen višednevnim nestašicama struje i doveden do ivice humanitarne katastrofe širih razmera. Keriju je očigledno bilo posebno bitno da istakne da je čak i pomenuti ledeni talas „neposredno vezan za (globalno) otopljavanje – iako nam instinkt govori da je ovo novo ledeno doba“. I to je suština.

Keri i klika u čije ime govori sada je na hitnom zadatku oblikovanja i usmeravanja percepcija globalne javnosti, njenog ubeđivanja da ne treba da veruje svojim instinktima i zdravom razumu – već onome što im umišljeni „gospodari univerzuma“ predstavljaju kao „stvarnost“. Ili, plastičnije rečeno, u misiji pravljenja ljudi ludim.

Sistemsko širenje straha

Naravno, tamo gde ne doseže Keri, vakuum popunjavaju lokalni izvođači. Tako ćemo na RTS-u i drugim televizijama sa nacionalnom frekvencijom redovno, uz vremensku prognozu, biti „edukovani“ o „pravom“ kontekstu bilo koje nepogode koja je pogodila bilo koji deo sveta.

Iza svega – ekstremnih vrućina, hladnoća, suša, monsunskih kiša, uragana, tornada, UV zračenja, malo jačeg snega ili veće kiše (koja je sada, po pravilu, „obilna“) – stoji pošast „globalnog zagrevanja“. A prateća subliminalna poruka glasi da se „nešto mora preduzeti“, i to odmah, i to zajednički, na globalnom nivou. Inače smo gotovi…

Saobraćajna tabla sa natpisom „Teksas“ okovana ledom usred zimske oluje, 18. februar 2021. (Foto: Joe Raedle/Getty Images)
Saobraćajna tabla sa natpisom „Teksas“ okovana ledom usred zimske oluje, 18. februar 2021. (Foto: Joe Raedle/Getty Images)

Ovo sistematsko širenje straha pokazuje tendenciju koja je krasila sve totalitarne ideologije: stvarnost se mora prilagoditi ideološkoj viziji. Rat je mir. Sloboda je ropstvo. Neznanje je moć. Hladnoća je otopljavanje. Zato bi sadašnji globalisti-alarmisti radije da se ne sećamo kako su prošle neke ranije slične apokaliptičke najave. Jer, ko kontroliše prošlost, kontroliše budućnost, a ko kontroliše sadašnjost, kontroliše prošlost. E, pa, kao zalog za budućnost, vredi se podsetiti bar nekih od njih, pre nego što budu bespovratno nestale u „memorijskoj rupi“:

– „Prognozira se strašna glad do 1975. Već je kasno“, Los Anđeles tajms, 17. novembar 1967.

– „Naučnik predviđa novo ledeno doba do 21. veka“ (zbog vazdušnog zagađenja – prim. aut.), Boston gloub, 16. april 1970.

– „Svemirski sateliti pokazuju brzi dolazak ledenog doba“, Gardijan, 29. januar 1974.

– „Maldivi će biti potpuno pod vodom za 30 godina“, AFP, 26. septembar 1988.

– „Zvaničnici UN: Rastuća mora bi mogla da zbrišu nacije“ (do 2000. godine – prim. aut.), AP, 30. jun 1989.

– „Snežne padavine su sada stvar prošlosti“, Indipendent, 20. april 2000.

– „Britanija će biti ’sibirska’ za manje od 20 godina“, Gardijan, 21. februar 2004.

– „Arktik će biti bez leda do 2018“, AP, 24. jun 2008.

– „Još samo 96 meseci je ostalo da se spase svet, princ Čarls“, Indipendent, 9. jul 2009.

– „Gordon Braun (tadašnji britanski premijer – prim. aut.): Imamo manje od pedeset dana da sačuvamo planetu od katastrofe“, Indipendent, 20. oktobar 2009.

– „(Al) Gor: Polarna ledena kapa može nestati do leta 2014“, Ju-Es-Ej tudej, 14. decembar 2009.

– „Američka mornarica predviđa Arktik bez letnjeg leda do 2016“, Gardijan, 9. decembar 2013.

– „Francuski ministar spoljnih poslova: imamo 500 dana da bismo izbegli klimatski haos“, Vašington egzaminer, 14. jun 2014.

Inače, ovo poslednje upozorenje je tadašnji francuski ministar spoljnih poslova, Loran Fabijus, izgovorio tokom posete Vašingtonu, u društvu svog domaćina, tadašnjeg šefa američke diplomatije – glavom i bradom Džona Kerija. Petsto dana dođe i prođe, a eto nas još uvek tu…

Američki državni sekretar Džon Keri maše medijima tokom sastanka sa francuskim ministrom spoljnih poslova Loranom Fabijusom, Pariz, 30. mart 2014. (Foto: Reuters/Jacquelyn Martin)
Američki državni sekretar Džon Keri maše medijima tokom sastanka sa francuskim ministrom spoljnih poslova Loranom Fabijusom, Pariz, 30. mart 2014. (Foto: Reuters/Jacquelyn Martin)

Ali, Keri se očigledno uzda u zaboravnost javnosti koja se konstantno zatrpava novim „alarmantnim“ upozorenjima, skandalima i, uopšte, nezadrživom lavinom (dez)informacija na dnevnom nivou. Kao i u princip da je bitno nikad ne priznati da si pogrešio, i da je manje bitno biti verodostojan nego uporan i samouvereno agresivan.

Dakle, ovaj medijski teror nije od juče. Traje već decenijama, i mnogi su oguglali. Vreme je za buđenje. Jer sada, kada nova američka administracija konkretno oročava „rešavanje“ problema na devet godina, treba širom otvoriti oči i uši, i biti spreman za (re)akciju.

Đavo je odneo šalu

Zapadnim globalističkim krugovima se očigledno žuri, verovatno usled procene da imaju još vrlo malo vremena u kojem mogu da se iole nadaju da će svoju agendu moći da nametnu drugima, pre nego što ih ne pretekne Kina, a Rusija se konačno učvrsti kao jedan od čvrstih stubova novog multipolarizma. Zato sve brojnije i otvorenije distopijske najave „Velikog resetovanja“, zato se Bil Gejts sve agresivnije nudi kao veliki spasitelj sa rešenjima za sve – uključujući i potpuni prelazak na „sintetičko meso“ (jer, zaboga, krave užasno doprinose „globalnom zagrevanju“).

I ne treba imati nikakve iluzije: ako globo-zapad ne bude bio u stanju da nametne svoj novi mizantropski projekat celom svetu, oni će se, bar privremeno, zadovoljiti time da stave što veći deo sveta pod vlast svog novog „zelenog“ totalitarizma – i sasvim hladnokrvno to parče planete nazvati „slobodnim“ i „demokratskim“.

Pripreme za to su uveliko u toku, i ne samo na polju „ozelenjivanja“. Od uvođenja sve šire i masovnije cenzure u mas-medijima i na društvenim mrežama, do aktivnih programa suzbijanja bilo kakvog skepticizma vezanog za vakcinisanje nedovoljno ispitanim vakcinama protiv COVID-19. Jer, zaboga, ceo svet mora da se vakciniše „da bismo bili bezbedni“. A ko je veći autoritet za vakcine od Angele Merkel…

Medicinska sestra priprema vakcinu protiv koronavirusa, Sakramento (Kalifornija), 21. januar 2021. (Foto: AP Photo/Rich Pedroncelli)
Medicinska sestra priprema vakcinu protiv koronavirusa, Sakramento (Kalifornija), 21. januar 2021. (Foto: AP Photo/Rich Pedroncelli)

Nije se slučajno novoj američkoj predsedničkoj administraciji pridružio veteran Obamine administracije Kes Sanstin, inače muž „humanitarne bombarderke“ i srebreničkog propagandiste Samante Pauer – koja se, uzgred, takođe vraća u igru, na čelu USAID-a.

Podsećanja radi, Sanstin je u svom prethodnom angažmanu pri Beloj kući između ostalog bio poznat po tome što se zalagao za aktivno suzbijanje anti-vladinih „teorija zavere“, uključujući i korišćenje vladinih agenata za infiltriranje i razbijanje krugova koji ih šire. A znamo da se tvrdnje i dokazi koji ne idu u prilog vrlom novom svetu, koji nam se svima sprema sve češće po automatizmu, klasifikuju pod „teoriju zavere“.

Đavo je definitivno odneo šalu kada čak i poslovično obazrivi i odmereni Sergej Lavrov u svom nedavnom velikom intervjuu naglas dozvoljava mogućnost da se iza nastojanja zapadnih zemalja vezanih za borbu protiv pandemije može kriti „zavera za smanjenje populacije Zemlje“. Onda možemo zamisliti šta sveruski ministar spoljnih poslova još zna, a (još uvek) ne želi javno da izgovori.

Borba za „spasavanje sveta“ sada se ozbiljno zahuktava – i na klimatskom, i na zdravstvenom, i na finansijskom, i na poljoprivrednom – i svakom drugom planu, po pentagonskom principu dominacije punog spektra. Samo je pitanje – kog i čijeg sveta.

Orvelovskog ili slobodnog.

Američke zastave noću ispred Pentagona (Foto: Lisa Ferdinando, DOD)
Američke zastave ispred Pentagona (Foto: Lisa Ferdinando, DOD)

Svako, i na pojedinačnom i na državnom nivou, biće pozvan da se opredeli. To je prognoza koja se komotno može dati.

 

Naslovna fotografija: Sarah L. Voisin/The Washington Post

 

Izvor sveosrpskoj.com

 

BONUS VIDEO:

Svet
Pratite nas na YouTube-u