Dušan Dostanić: Antifa je neprijatelj svake nacionalne države

U 55. izdanju emisije Dijalog govorio je Dušan Dostanić, naučni saradnik Instituta za političke studije. Emisija je snimljena 19. februara u našem studiju u Beogradu

Zbog čega se danas zloupotrebljava termin „fašizam“ i ko to radi? Jesu li to neki antifašisti ili ideološka vojska liberalne levice i globalističke elite? Kako oni deluju? Zašto je Tramp proglasio antifu terorističkom organizacijom? Šta je konzervativizam, da li u Srbiji ima konzervativaca i da li ih je ikada bilo? Koja je razlika između evropskog i američkog konzervativizma i zbog čega je on toliko jači u SAD i Velikoj Britaniji nego u kontinentalnoj Evropi? Kako danas stoji evropska desnica, desničarske partije i organizacije? Postoji li mogućnost da će migrantski talasi i korona kriza pogodovati rastu desnih i konzervativnih snaga u Evropi? Zašto u postkomunističkim društvima, poput Mađarske i Poljske, nacionalni duh nije mrtav, dok Zapadna Evropa deluje kao da je beznadežno stupila na put odricanja od sopstvenog identiteta? Da li je multikulturalizam mrtav? Koje su specifičnosti nemačkog autošovinizma u odnosu na srpski i kako se u Nemačkoj terminološki naziva taj društveni fenomen? Hoće li Francuska naći snage da se obračuna sa radikalnim islamom? Na kojem važnom projektu se trenutno radi u Institutu za političke studije, u čemu se ogleda njegov značaj i kada će postati dostupan široj javnosti?

O ovim i drugim temama u 55. izdanju emisije Dijalog govorio je Dušan Dostanić, naučni saradnik Instituta za političke studije.

Za više sličnih sadržaja pretplatite se na naš kanal klikom na OVAJ LINK i pratite našu Fejsbuk stranicu (facebook.com/novistandard).

Video
Pratite nas na YouTube-u