Megan Markl optužila britansku kraljevsku porodicu za rasizam, burne reakcije

U razgovoru sa Oprom Vinfri koji je emitovan na Si-Bi-Esu u nedelju uveče, supruga princa Harija iznela je optužbe protiv kraljevske porodice

Nakon tvrdnji Megan Markl da ju je britanska kraljevska porodica maltretirala bes je preplavio Tviter, a mnogi korisnici društvenih mreža pozvali su na ukidanje monarhije.

U razgovoru sa Oprom Vinfri koji je emitovan na Si-Bi-Esu u nedelju uveče, supruga princa Harija iznela je optužbe protiv kraljevske porodice, uključujući i to da joj je uskraćen tretman zbog narušenog mentalnog zdravlja u trenucima u kojima je pomišljala na samoubistvo.

Megan Markl je izjavila i da unutar kraljevske porodice postoji zabrinutost oko toga koliko će koža njenog sina biti tamna. Rekla je da je njihovom sinu Arčiju oduzeta titula.

Intervju je iznedrio brojne popularne heštegove na Tviteru, uključujući #MeghanAndHarry i #OprahMeghanHarry. Ali, kako je nezadovoljstvo nakon izjava Megan Markl raslo, hešteg #AbolishTheMonarchy (ukinuti monarhiju) postao je sve popularniji u Velikoj Britaniji, a korisnici društvenih mreža pozivali su na potpuno okončanje britanske kraljevske porodice.

Jedan komentator smatra da Velika Britanija nikada neće biti moderna, napredna zemlja dok se ne reši monarhije.

Mnogi drugi izrazili su slična mišljenja, optužujući kraljevsku porodicu za rasizam, navodeći da je monarhija sramota za naciju.

Uključile su se i političke organizacije, te je „Momentum“, predizborna grupacija povezana sa laburistima, na Tviteru objavila svoju podršku detronizaciji kraljice i njene porodice.

Iako su mnogi ljudi izrazili solidarnost sa Megan Markl, brojni komentari pozdravili su i voditeljku Opru Vinfri zbog, kako navode, rušenja monarhije eksplozivnim intervjuom.

Korisnici društvenih mreža su takođe primetili da, ako su izjave Harijeve supruge mogle da nanesu toliku štetu, možda je kraljevska porodica previše krhka da bi se sačuvala.

Drugi smatraju da će skandal biti „zakopan“ u britanskoj štampi i da će sve brzo biti zaboravljeno.

Britanski voditelj Pirs Morgan optužio je Harija za pokušaj da svet podredi sopstvenoj porodici i pozvao je ljude da se uzdrže komentara dok obe strane ne kažu svoje.

Princ Hari i njegova supruga zvanično su se odvojili od kraljevske porodice 2020. godine i preselili u Kaliforniju.

Kraljevska porodica nije formalno odgovorila na intervju, ali je list Sandej tajms, pozivajući se na anonimni izvor, izvestio da je kraljica Elizabeta Druga odbila da ga gleda, preneo je RT.

 

Naslovna fotografija: Harpo Productions/Joe Pugliese/Getty Images

 

Izvor Sputnjik, 08. mart 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u