„Atomska bomba“ princa Harija uzdrmala britanski kraljevski dom

Bakingemska palata je šokirana i zaprepašćena tvrdnjama iznetim u intervjuu i tužna je što je princ Hari „bacio atomsku bombu“ na sopstvenu porodicu, navodi Dejli mejl

U Bakingemskoj palati je navodno nastala velika pometnja nakon eksplozivnih izjava vojvode i vojvotkinje od Saseksa, princa Harija i njegove supruge Megan Markl, izrečenih u nedavno emitovanom intervjuu. Hari i Megan su u razgovoru sa Oprom Vinfri otkrili nove detalje o svom životu nakon takozvanog Megzita, iznoseći optužbe protiv kraljevske porodice.

Megan Markl je izjavila da je tokom njene prve trudnoće jedan član kraljevske porodice pitao Harija koliko će koža njenog sina biti tamna. Ona nije otkrila identitet pomenute osobe, ističući da bi to za nju bilo veoma štetno. Govorila je i tome kako je u jednom trenutku svog života razmišljala o samoubistvu i uporedila je kraljevstvo sa životom u karantinu zbog pandemije virusa korona.

Bakingemska palata je šokirana i zaprepašćena tvrdnjama iznetim u intervjuu i tužna je što je princ Hari „bacio atomsku bombu“ na sopstvenu porodicu, objavio je Dejli mejl navode anonimnog izvora.

„Ipak postoji snažna potreba da se zadrži dostojanstvena tišina i pokaže dobrota i saosećanje. Mnogo ljudi želi da govori, ali niko ne pobeđuje u borbi milo za drago. Mostovi moraju biti izgrađen nakon svega ovoga, nakon svega“, dodao je izvor, prenosi Sputnjik internešenel.

Pojavili su se i izveštaji da su kraljica Elizabeta Druga, princ Čarls i princ Vilijam pregovarali o tome kako da reaguju na intervju Opre Vinfri.

Kraljica je ipak odbila da potpiše pripremljenu izjavu u koj je istaknuta ljubav i brigu kraljevske porodice prema vojvodi i vojvotkinji od Saseksa. Mediji prenose da bi kraljica želela da dobije više vremena kako bi se pozabavila svojim odgovorom.

Britanski premijer Boris Džonson je u međuvremenu odbio da komentariše intervju, rekavši da kada je reč o stvarima vezanim za kraljevsku porodicu, prava stvar za premijera je da ne kaže ništa, što je i učinio.

Džonson je dodao da se oduvek divi kraljici i ujedinjujućoj ulozi koju ona ima.

Lord Zak Goldsmit, ministar za životnu sredinu, tvrdi da je princ Hari intervjuom „digao u vazduh svoju porodicu“, dok je lider laburista Kejr Starmer insistirao da tvrdnje para treba shvatiti ozbiljno.

„Zaista je žalosno videti kraljevsku porodicu u ovakvoj gunguli. Pitanja koja je Megan otvorila u vezi sa rasizmom i mentalnim zdravljem su ozbiljna pitanja“, istakao je.

Hari i Megan su prošle godine odstupili od svojih kraljevskih dužnosti i preselili se u SAD, gde očekuju drugo dete.

 

Naslovna fotografija: Reuters/Hannah McKay

 

Izvor Sputnjik, 09. mart 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u