S. Đoković: Ako si na čelu državne institucije, ne govori da je Kosovo izgubljeno

„Je l' sad treba da nam uzmu Kosovo? Uzimaju nam Kosovo, naređuju nam. Pa, neće moći. Kako mogu da nam uzmu? Šta smo mi bez Kosova? Mi smo kao telo bez duše“

Srđan Đoković, otac srpskog i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, izjavio je da je krajnje vreme da se srpski narod ujedini i koncentriše oko nacionalnog interesa i naglasio da Kosovo, i pored jakih pritisaka, neće moći da uzmu Srbiji, jer je ono „naš razlog bivstvovanja na ovoj planeti i srž našeg postojanja“, prenosi Sputnjik.

Srđan Đoković ističe da Kosovo neće moći da uzmu Srbiji jer je ono suština srpskog postojanja.

„Je l’ sad treba da nam uzmu Kosovo? Uzimaju nam Kosovo, naređuju nam. Pa, neće moći. Kako mogu da nam uzmu? Šta smo mi bez Kosova? Mi smo kao telo bez duše, to je naš gen, naše poreklo, naš razlog postojanja i bivstvovanja na ovoj planeti. To je srž našeg postojanja“, naglasio je Đoković.

Smatra da je krajnje vreme da se srpski narod ujedini i koncentriše oko nacionalnog interesa, nasuprot ličnim interesima i ističe da predstavnici državnih institucija moraju čvrsto da brane nacionalne isterese i stav da je Kosovo sastavni i neotuđivi deo Srbije.

„Moramo svi da budemo složni i kompaktni kada je nacionalno i državno u pitanju. Kao pojedinac možeš da iskačeš i da kažeš svoje mišljenje koje se kosi sa opštim interesom, ali ako si predstavnik neke institucije koju predstavljaš pa kažeš da je Kosovo izgubljeno i da nema povratka, to je onda katastrofa. Kako misliš da ti neko sa strane pomogne kada ti to sam izjavljuješ u ime državne institucije“, rekao je Srđan Đoković za Sputnjik.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub/Sputnjik Srbija

 

Izvor Sputnjik/Kosovo onlajn, 06. mart 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u