Председник Србије Александар Вучић у разговору са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, Београд, 31. јануар 2019. (Фото: Танјуг/Димитрије Голл)

Vučić i Dodik: Stručnjaci iz RS pomoći će u pisanju udžbenika istorije

Oni su dogovorili učešće stručnjaka iz Republike Srpske u zajedničkom pisanju udžbenika iz srpskog jezika, istorije i geografije za teritorije Republike Srbije i Republike Srpske

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsedavajućim i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, uoči poseta koje ih očekuju u narednom periodu.

Aleksandar Vučić je objavio na Instagram profilu buducnostsrbijeav da je sa Miloradom Dodikom razgovarao o podršci Srbije Republici Srpskoj.

„Mile Dodik ide u Tursku na važan put, a ja u UAE i Bahrein. Razgovarali smo o značaju poseta, našim politikama, ali i još značajnijoj podršci Srbije Republici Srpskoj“, napisao je Vučić, uz fotografiju sa Dodikom.

Na sastanku je dogovoreno da Republika Srbija intenzivira svoju podršku Republici Srpskoj, a na zahtev predsednika Dodika, Srbija će posebnu i veliku podršku pružiti opštinama Kostajnica, Kozarska Dubica, Nevesinje i Drvar, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Reč je o manje razvijenim opštinama Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, koje su delom stradale u poslednjim zemljotresima, a ta mesta su od posebnog strateškog značaja za celokupan srpski narod.

Predsednik Vučić je rekao da će Srbija pomoći i da će uvek biti uz svoj narod zapadno od Drine, poštujući međunarodne zakone i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Takođe, dvojica sagovornika su ocenili da srpski narod u sferi politike, ekonomije, a posebno kulture i obrazovanja, mora da pruži što jedinstveniji odgovor na savremene izazove.

U skladu sa tim, Vučić i Dodik dogovorili su učešće stručnjaka iz Republike Srpske u zajedničkom pisanju udžbenika iz srpskog jezika, istorije i geografije za teritorije Republike Srbije i Republike Srpske.

Predsednik Dodik se posebno zahvalio Srbiji na vakcinama koje je donirala Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

 

Naslovna fotogrfija: Tanjug/Dimitrije Goll

 

Izvor RTS, 09. mart 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u