Турски председник Реџеп Тајип Ердоган и руски председник Владимир Путин током заједничке конференције за медије након њиховог састанка у Кремљу, Москва, 23. јануар 2019. (Фото: kremlin.ru)

Erdogan: Bajdenova izjava je skandal, Putinov odgovor sjajan, mudar i elegantan

„To nije izjava koju možete da progutate. Takva izjava ne priliči šefu države. On (Putin) je veoma mudar i njegov odgovor je sjajan, elegantan“

Izjava američkog predsednika Džozefa Bajdena na račun ruskog lidera Vladimira Putina je neprihvatljiva za jednog šefa države, a Putinov odgovor je sjajan, ocenio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

„To nije izjava koju možete da progutate. Takva izjava ne priliči šefu države. On (Putin) je veoma mudar i njegov odgovor je sjajan, elegantan“, rekao je Erdogan novinarima.

Podsetimo, američki predsednik je u sredu u intervjuu za „Ej-Bi-Si“ izjavio da će rusko rukovodstvo morati da „plati cenu“ u vezi sa pokušajima mešanja u američke izbore, koje se pripisuje Moskvi. Osim toga, šef Bele kuće potvrdno je odgovorio na pitanje da li Putina smatra „ubicom“.

Moskva je u međuvremenu zbog pozvala svog ambasadora u Vašingtonu Anatolija Antonova radi konsultacija i preispitivanja odnosa sa Amerikom.

Ruski predsednik je, reagujući na skandaloznu Bajdenovu izjavu, američkom lideru poželeo zdravlje.

„Što se tiče izjave mog američkog kolege, mi se zaista, kako je rekao, znamo lično. Šta bih mu odgovorio? Rekao bih mu: Neka ste živi i zdravi! Želim mu dobro zdravlje“, rekao je Putin.

Ruski predsednik je potom pozvao američkog kolegu na javnu diskusiju.

 

Naslovna fotografija: kremlin.ru

 

Izvor Sputnjik, 19. mart 2021.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na YouTube-u