Milan Brdar: Da li je Sorošev sin doneo dva miliona evra u SANU?!

U 58. izdanju emisije Dijalog govorio je profesor Milan Brdar, bivši predsednik Filozofskog društva Srbije. Emisija je snimljena 18. marta u našem studiju u Beogradu

Da li je dobro što će Beograd dobiti spomenik kralju Aleksandru Karađorđeviću? Da li je to spomenik neojugoslovenskoj ideji? Kakva je istorijska uloga Nikole Pašića? Ima li istine u navodima jednog od akademika koji tvrdi da je sin Džorža Soroša odneo dva miliona evra u SANU, i gde su završile te pare? Da li je Srbija institucionalno okupirana zemlja? Ko kontroliše sadržaje udžbenika u Srbiji, država ili strani faktor? Zašto je štetan predlog zakona o istopolnim zajednicama koji najavljuje ministarka Gordana Čomić? Može li se Evropa demografski i moralno obnoviti? Da li su SAD imperija na zalasku? Može li se migrantska invazija na Evropu istorijski uporediti sa navalom varvara na Rim? Zašto je društvena jednakost sa aspekta ishoda nedostižna utopija? Koja ideologija je poraznija po nacionalni duh, komunizam ili liberalna demokratija?

O ovim i drugim temama u 58. izdanju emisije Dijalog govorio je profesor Milan Brdar, bivši predsednik Filozofskog društva Srbije. Emisija je snimljena 18. marta u našem studiju u Beogradu.

Za više sličnih sadržaja pretplatite se na naš kanal klikom na OVAJ LINK i pratite našu Fejsbuk stranicu (facebook.com/novistandard).

Video
Pratite nas na YouTube-u