Akcija policije protiv antivakcinaša, privedena Jovana Stojković

U toku je velika policijska akcija protiv antivakcinaša i privođenja i drugih osumnjičenih, nezvanično je potvrđeno Tanjugu u tužilaštvu

Po nalogu tužilaštva, policija je jutros privela predsednicu pokreta „Živim za Srbiju“ Jovanu Stojković zbog sumnje da je, objavama na društvenim mrežama protiv vakcinacije, izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda širenjem lažnih vesti.

U toku je velika policijska akcija protiv takozvanih antivaksera i privođenja i drugih osumnjičenih, nezvanično je potvrđeno Tanjugu u tužilaštvu koje koordinira ovu akciju.

Tim povodom očekuje se i saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prethodno je iz tužilaštva za visokotehnološki kriminal nezvanično Blicu potvrđeno da je privedeno pet osoba, među kojima i Stojkovićeva, zbog iznošenja lažnih tvrdnji oko vakcinacije.

Podsetimo, policija je jutros u 06.30 pretresla stan Jovane Stojković i njenog muža Vladimira, na osnovu naredbe suda, a zbog, kako je navedeno, širenja straha i panike.

Da obavi pretres došlo je dvoje pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a Stojkovići su to snimali i uživo prenosili na svojoj Fejsbuk stranici.

Jovana Stojković je tada konstatovala da se pretres obavlja zato što se ona zalaže za slobodu izbora pri vakcinisanju dece.
Nakon što je u stan stigao advokat, objasnio je policajcima da ne mogu da zabrane snimanje, ali da će, u znak kooperativnosti, kad zvanični pretres uz dva svedoka počne, prestati snimanje, što je i učinjeno.

 

Izvor Sputnjik, 01. april 2021.

 

Privedena sestra košarkašice Milice Dabović

Sestra košarkašice Milice Dabović, Jelena Dabović, privedena je jutros oko šest sati u SBPOK na saslušanje, u akciji protiv tzv. antivaksera, objavili su beogradski mediji.

Ona je po izlasku iz SBPOK-a za Kurir rekla da je privedena zbog sumnje da je na društvenim mrežama objavljivala sadržaj protiv vakcina.

Kako je navela, samo je delila objave drugih ljudi, kao što to rade i milioni građana.

Podsetimo, po nalogu tužilaštva policija je jutros privela i predsednicu pokreta „Živim za Srbiju“ Jovanu Stojković zbog sumnje da je, objavama na društvenim mrežama protiv vakcinacije, izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda širenjem lažnih vesti.

U toku je velika policijska akcija protiv takozvanih antivaksera i privođenja i drugih osumnjičenih su u toku, nezvanično je potvrđeno Tanjugu u tužilaštvu koje koordinira ovu akciju.

Tim povodom očekuje se i saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub/Jutarnji Program TV HAPPY

 

Izvor Sputnjik, 01. april 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u