Divljaštvo pristalica DPS-a, napadnut automobil sa kćerkom Z. Krivokapića

„Danas je napadnuto službeno vozilo u kojem se nalazila moja ćerka, inače štićena ličnost. Kao otac, neću vam zaboraviti njene suze i strah. Kao premijer, neću vam dozvoliti divljaštvo i bezakonje“

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da se u službenom vozilu koje je ranije danas, kako kaže, napadnuto na putu Nikšić – Podgorica, nalazila njegova ćerka koja je štićena ličnost.

On je poručio da kao „otac nikad neće zaboraviti njene suze i strah i poručio da neće dozvoliti divljaštvo i bezakonje.“

„Danas je napadnuto službeno vozilo u kojem se nalazila moja ćerka, inače štićena ličnost. Kao otac, neću vam zaboraviti njene suze i strah. Kao premijer, neću vam dozvoliti divljaštvo i bezakonje! U zemlji će vladati red i zakon na koje niste navikli. Uskoro ćete to da vidite“, rekao je Krivokapić na Tviteru.

Ranije danas je na putu Podgorica – Nikšić došlo do incidenta u kom je lakše povrijeđeno dvoje građana. Grupa građana je pokušala da spriječi prolazak vozila Vlade Crne Gore, sjedanjem na haubu.

Na snimku dostavljenom Vijestima vidi se grupa građana koja se popela na vozilo „mercedes“ (PF CG 301), koje pripada sektoru za poslove protokala, Generalnog sekretarijata Vlade. Okupljeni su se u pokušaju da spriječe prolazak vozila, popeli na haubu, a kada je službeno vozilo krenilo, odbacilo ih je sa automobila na trotoar.

Iz Uprave policije je saopšteno da je nikšićka policija „dokumentovala događaj o kojem će biti obaviješten tužilac“.

„Policija će preduzeti dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja. Policija građanima koji su se uputli ka Podgorici ne dozvoljava prolaz bez valjanih papira“, saopšteno je iz Uprave policije.

Ispred zgrade Vlade Patriotsko-komitski savez organizuje danas protest.

 

Autor Ana Burić

 

Izvor Vijesti, 08. april 2021.

 

Drama ispred zgrade Vlade Crne Gore

Ispred zgrade Vlade u 11 časova počeo je skup povodom izmene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmene Zakona o registru prebivališta i boravišta. Organizator protesta je Patriotsko-komitski savez (PKSCG). Okupljeni su pokušali da sruše zaštitnu ogradu postavljenu ispred zgrade Vlade.

Vređali su policajce, vikali im „banda izdajnička“ i „izdaja“ i gađali ih jajima. Prilazi zgradi Vlade su blokirani i postavljena je metalna ograda. Najavljen je dolazak građana i iz drugih crnogorskih gradova iako je zabranjen međugradski saobraćaj.

Policija je blokirala put Nikšić – Podgorica. Policija ne dozvoljava prolaz građanima koji su se uputli ka Podgorici, bez valjanih papira.

Merama donetim u cilju suzbijanja koronavirusa zabranjeno je okupljanje stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mestima.

Krivokapić: Đukanoviću, pozovi narod da se vrati kućama

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića „da ne destabilizuje državu i da narod koji je izveo na ulice pozove da se vrati kućama.“

Krivokapić je kazao da neredi koje produkuje neće zaustaviti ruku pravde i pravnu državu.

„I tužilački zakoni i odluka o izmjeni kriterijuma za sticanje državljanstva biće usvojeni u interesu države Crne Gore i njenih građana i to nikakvi skupovi u organizaciji DPS-a neće zaustaviti. Građane Crne Gore pozivam na razum i da ne nasjedaju na provokacije onih koji su spremni da ih žrtvuju radi odbrane svog kapitala“, rekao je Krivokapić.

 

Naslovna fotografija: Snimak ekrana/Jutjub/PCNEN

 

Izvor Vijesti/NSPM, 08. april 2021.

 

BONUS VIDEO:

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u